Business & Finance Πέμπτη 3/12/2020, 18:34
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ενίσχυση ύψους 20 εκατ. ευρώ από την EBRD στις υπηρεσίες factoring 

Alpha Bank: Ενίσχυση ύψους 20 εκατ. ευρώ από την EBRD στις υπηρεσίες factoring 

Με 20 εκατ. ευρώ θα ενισχύσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων (EBRD), τη θυγατρική της Αlpha Bank, ABC Factors, εταιρεία η οποία παρέχει υπηρεσίες factoring σε επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εμπορικής Διευκόλυνσης της EBRD. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της EBRD, από την οικονομική ενίσχυση αυτή θα επωφεληθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εταιρικοί πελάτες στην Ελλάδα, παρέχοντάς τους χρηματοδότηση για τις συναλλαγές factoring τόσο στις εγχώριες συναλλαγές όσο και του εξωτερικού. 

Η ABC Factors παρέχει μία πλήρης γκάμα υπηρεσιών factoring στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω του δικτύου της, FCI. Η εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1995 και ήταν η πρώτη που πήρε τη σχετική άδεια για να παρέχει υπηρεσίες factoring, κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ελληνική εν λόγω αγορά. 

Το factoring είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο είναι συμπληρωματικό στον παραδοσιακό τραπεζικό δανεισμό. Αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά την κρίση στην Ελλάδα, επιτρέποντας στις εταιρείες να βελτιώσουν τη ρευστότητά τους, εξασφαλίζοντας άμεσα κεφάλαιο κίνησης και συνεπακόλουθα να διαχειρισθούν τους παραγωγικούς τους κύκλους. 

Το Πρόγραμμα Εμπορικής Διευκόλυνσης της EBRD εισήχθη το 1999 και στόχος του είναι να αναδείξει το διεθνές εμπόριο ανάμεσα στις χώρες, μέσω εγγυήσεων και βραχυπρόθεσμων δανείων σε συνεργαζόμενες τράπεζες και εταιρείες υπηρεσιών factoring. 

Το εν λόγω πρόγραμμα στην Ελλάδα εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το 2006 και έκτοτε η EBRD έχει διευκολύνει περισσότερες από 1.650 συναλλαγές συνολικής αξίας 1,67 δισ. ευρώ, παρέχοντας επίσης τεχνική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, τακτικών workshops, σεμιναρίων και μεμονωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα έχει καταστεί η πιο ενεργή χώρα υπό το πρόγραμμα της EBRD, από πλευράς συναλλαγών, ενώ και από τις αρχές του 2020 διατηρεί αυτά τα πρωτεία. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News