Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 18:32
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Σε ποιο χρηματιστήριο θα διαπραγματεύεται το ομόλογο ύψους 670 εκατ. ευρώ

Ελλάκτωρ: Σε ποιο χρηματιστήριο θα διαπραγματεύεται το ομόλογο ύψους 670 εκατ. ευρώ

Την αλλαγή στο χρηματιστήριο που θα διαπραγματεύεται το ομολογιακό δάνειο ύψους 670 εκατ. ευρώ που έχει εκδόσει η Ελλάκτωρ, ανακοίνωσε η εισηγμένη. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση, από σήμερα το συγκεκριμένο ομόλογο παύει να διαπραγματεύεται στο The International Stock Exchange και πλέον θα είναι διαθέσιμο προς το επενδυτικό κοινό από το Χρηματιστήριο της Βιέννης. 

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται σε μια ημέρα κατά την οποία ολοκληρώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 5.356.800 εκατ. ευρώ, με τις προσφερόμενες 133.920.002 νέες κοινές μετοχές να απορροφώνται κατά 100%. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κατασκευαστικής:

«H ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (“ΕΛΛΑΚΤΩΡ”) ανακοινώνει σήμερα την αλλαγή του Χρηματιστηρίου διαπραγμάτευσης των Πρώτης Τάξεως Ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 670 εκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 6,375% και λήξη το 2024 ( “Ομολογίες”), που εκδόθηκαν από την πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική αυτής ELLAKTOR VALUE PLC, η οποία είναι εταιρία που συστάθηκε σύμφωνα με το δίκαιο της Αγγλίας και της Ουαλίας, στο Χρηματιστήριο της Βιέννης MTF (Πολυμερής Μηχανισμός Διαπραγμάτευσης), από το The International Stock Exchange. Με έναρξη ισχύος από τις 6 μ.μ. (Νησιά της Μάγχης) σήμερα, η διαπραγμάτευση των Ομολογιών στο The International Stock Exchange θα τερματιστεί. Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι ένας κορυφαίος διαφοροποιημένος όμιλος υποδομών στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με διεθνή παρουσία και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων οι οποίες επικεντρώνονται σε παραχωρήσεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση απορριμμάτων, κατασκευές και ανάπτυξη ακινήτων. Έχοντας σημαντική εμπειρία στα πιο πολύπλοκα και απαιτητικά έργα, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνδυάζει τα 70 χρόνια εμπειρίας του με τις πλέον πρόσφατες τεχνολογίες δίνοντας πνοή σε έργα που επιταχύνουν την ανάπτυξη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μάθετε περισσότερα στο www.ellaktor.com».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News