Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 12:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BofA: Γιατί «αγοράζει» το στόρι της Alpha Bank

BofA: Γιατί «αγοράζει» το στόρι της Alpha Bank

Τη σύστασή της για αγορά (buy) της Alpha Bank διατηρεί η Bank of America. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος αναφέρεται στις πρόσφατες πρωτοβουλίες της ελληνικής τράπεζας και σχολιάζει πως «μας αρέσει το στόρι αναδιάρθρωσης της Alpha». 

Οι αναλυτές της BofA θυμίζουν την πρόσφατη συμφωνία της τράπεζας με την ιταλική Nexi για τη δημιουργία ενός εταιρικού σχήματος που θα δραστηριοποιηθεί στην ελληνική αγορά πληρωμών. H Alpha Bank θα κατέχει ποσοστό 49% στη νέα εταιρεία με στόχο να επωφεληθεί από τα μελλοντικά έσοδα και υπεραξία που αναμένεται να δημιουργηθούν. H συνολική αξία για το σχήμα αναμένεται να ανέλθει στα 307 εκατ. ευρώ και η τράπεζα θα καταγράψει κέρδη περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ. Tο νέο σχήμα θα έχει μακροπρόθεσμη συμφωνία διανομής με την Alpha Bank φέρνοντας νέα έσοδα για την τράπεζα.

Παράλληλα επισημαίνουν και την αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στην αγορά ακινήτων μέσω της εισηγμένης θυγατρικής της, Alpha Αστικά Ακίνητα. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021 και την επιλογή του προτιμητέου επενδυτή έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

BofA: Γιατί «αγοράζει» το στόρι της Alpha Bank-1

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News