Business & Finance Πέμπτη 29/07/2021, 22:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Apple: Βγαίνει ξανά στις αγορές για 6,5 δισ.δολάρια

Apple: Βγαίνει ξανά στις αγορές για 6,5 δισ.δολάρια

Στιε αγορές βγαίνει η Apple με στόχο την άντληση 6,5 δισ. δολ. σε «τέσσερις δόσεις», καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να επιστρέψει κεφάλαιο στους μετόχους του.

Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έξοδο στις αγορές θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, μεταξύ άλλων για επαναγορά ιδίων μετοχών, πληρωμή μερισμάτων, χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών δαπανών και εξαγορές. Η S&P Global Ratings τοποθετεί τα ομόλογα της Apple στην βαθμίδα AA+.

Οι Barclays, Goldman Sachs και Bank of America έχουν αναλάβει ανάδοχοι της διαδικασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Apple, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίησή της, έχει εκδώσει πολλές φορές ομόλογα τα τελευταία χρόνια, επωφελούμενη από το φθηνό κόστος δανεισμού. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία εξέδωσε ομόλογα αξίας 14 δισ. δολαρίων, ενώ μέχρι το 2020 έβγαινε στις αγορές μία φορά τον χρόνο. Τώρα ωστόσο, βγαίνει στις αγορές για τέταρτη φορά από τον Μάιο του 2020.

Στην τελευταία ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου της προ ημερών, η Apple παρουσίασε σχεδόν διπλάσια κέρδη και έσοδα – ρεκόρ, κυρίως χάρη στη μεγάλη ζήτηση για τα iPhone. Προειδοποίησε ωστόσο ότι το τρίτο τρίμηνο πιθανόν να επηρεαστεί από την παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News