Business & Finance Τετάρτη 28/07/2021, 22:48
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Google: Επιστροφή στο γραφείο από Οκτώβριο και με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Google: Επιστροφή στο γραφείο από Οκτώβριο και με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αναβάλλει την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους έως τις 18 Οκτωβρίου η Google, λόγω της τελευταίας έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Σούνταρ Πιτσάι. 

Σε email που έστειλε στους εργαζόμενους, ο Πιτσάι γνωστοποιεί ότι η εταιρεία θα απαιτεί και πιστοποιητικό εμβολιασμού από όποιον επιστρέφει στο γραφείο του, μέτρο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τις επόμενες εβδομάδες από τα γραφεία της εταιρείας στις ΗΠΑ. 

Είναι η δεύτερη φορά που ο Google αναβάλει την επιστροφή των περισσότερων από 130.000 εργαζομένων της στους χώρους εργασίας, λόγω της πανδημίας. Πέρυσι το Δεκέμβριο η εταιρεία είχε αναβάλλει την επιστροφή για την 1η Σεπτεμβρίου, την ημερομηνία που είχε ορίσει για να αρχίσουν οι εργαζόμενοι να εμφανίζονται στην εργασία τους τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείωμα της τελευταίας αναβολής ο Πιτσάρι αναφέρει ότι η Google θα παρακολουθεί προσεκτικά όλα τα δεδομένα και θα ενημερώσει σχετικά τους εργαζόμενους τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την όποια αλλαγή αποφασιστεί στα πλάνα επιστροφής. Βεβαίως, οι εργαζόμενοι υπό «ειδικές προϋποθέσεις» θα μπορούν να αιτηθούν για τηλεργασία, για το υπόλοιπο του χρόνου.

Σημειώνεται ότι και η Apple είχε αναβάλει στιςαρχές Ιουλίου την επιστροφή των εργαζομένων της στα γραφεία τους, επίσης έως τον Οκτώβριο, ενώ η Πολιτεία της Καλιφόρνια αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να εμφανίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις 2 Αυγούστου και εφεξής. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News