Business & Finance Τετάρτη 28/07/2021, 19:55
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Έγκριση της Κομισιόν για πώληση της Telekom Romania – Ποιος είναι ο όρος που θέτει 

ΟΤΕ: Έγκριση της Κομισιόν για πώληση της Telekom Romania – Ποιος είναι ο όρος που θέτει 

Την έγκρισή για την πώληση του ποσοστού 54% που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ελληνική εισηγμένη εταιρεία. 

Ωστόσο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι Βρυξέλλες έθεσαν έναν όρο για να τελεσφορήσει η συμφωνία και συγκεκριμένα η Telekom Romania να πουλήσει το ποσοστό 30% που έχει υπό την ιδιοκτησία της στην Telekom Romania Mobile Communications, εταιρεία της οποίας το υπόλοιπο 70% κατέχει ο ΟΤΕ και προτίθεται να αποκτήσει και το υπόλοιπο 30%. 

Όπως επισημαίνει η ελληνική εταιρεία, το τίμημα που θα λάβει από τη συμφωνία αυτή, μετά το κόστος απόκτησης του 30% της TKRM, τα έξοδα συναλλαγής και τις απαιτούμενες προσαρμογές, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (“ΟΤΕ” ή “Εταιρεία”), ανακοινώνει ότι στις 28 Ιουλίου 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EΕ) ενέκρινε, υπό έναν όρο, τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 2020, μεταξύ OTE και Orange Romania για την πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”) (εφεξής η “Έγκριση”).

Ειδικότερα, η Έγκριση θέτει ως όρο την πώληση του ποσοστού 30% που κατέχει η ΤΚR στην Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM). Ο ΟΤΕ κατέχει το υπόλοιπο 70%.

Ο ΟΤΕ προτίθεται να αποκτήσει από την TKR, το 30% στην TKRM υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Σε συνέχεια της Έγκρισης, η πώληση του 54% της TKR στην Orange Romania αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών μηνών, αφού εκπληρωθεί ο όρος που έθεσε η ΕΕ και πληρωθούν οι υπόλοιπες προϋποθέσεις. Το καθαρό ποσό που θα λάβει ο ΟΤΕ από την εν λόγω συναλλαγή, μετά το κόστος απόκτησης του 30% της TKRM, τα έξοδα συναλλαγής και τις απαιτούμενες προσαρμογές, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News