Business & Finance Δευτέρα 26/07/2021, 16:06
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BofA: Υψηλά κέρδη οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών- Οι νέες τιμές-στόχοι 

BofA: Υψηλά κέρδη οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών- Οι νέες τιμές-στόχοι 

Αισιόδοξες παραμένουν οι εκτιμήσεις της Bank of America (BofA) αναφορικά με τις προοπτικές των μετοχών των ελληνικών συστημικών τραπεζών καθώς περιμένει σημαντικά περιθώρια κέρδους από τις μετοχές τους. Ωστόσο όπως προειδοποιεί η μείωση των κινδύνων είναι από μόνη της μια σημαντική συνθήκη, εντούτοις θα πρέπει να πλαισιωθεί με την ανάπτυξη των τραπεζών με αύξηση των δανείων και τη σωστή διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων. 

Οι  αναλυτές της BofA προσδιορίζουν τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 1,45 ευρώ, αναμένοντας τα κέρδη της να ανέλθουν εώς 37%, για αυτή της Eurobank τα 1,16 ευρώ με περιθώριο κέρδους 48%, για της Εθνικής Τράπεζας τα 3,33 ευρώ με κέρδη έως 50%, ενώ για τη μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς με τιμή τα 1,06 ευρώ το περιθώριο ανόδου εκτιμάται μόλις στο 5%.

BofA: Υψηλά κέρδη οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών- Οι νέες τιμές-στόχοι -1

«Αναμένουμε από τις τράπεζες να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.Μέχρι στιγμής τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση σε όλες τις ελληνικές τράπεζες και είμαστε θετικοί για έναν κλάδο που εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με μεγάλο discount έναντι των τραπεζών της Ε.Ε», υπογραμμίζεται στην έκθεση. 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Εθνική Τράπεζα και στην τιτλοποίηση Frontier, αναφέροντας ότι οι DoValue, Bain Capital και Fortress έχουν επιλεγεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα (ΕΤΕ) ως ο προτιμώμενοι πλειοδότες για μια συναλλαγή ύψους 6,1 δισ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο Frontier αποτελείται από 190.000 δάνεια (77% στεγαστικά δάνεια, 18% δάνεια σε επιχειρήσεις και μικρές επιχειρήσεις και 5% καταναλωτικά)  και  80.000 δανειολήπτες και είναι κατά  90% εξασφαλισμένο από ακίνητα. Η κατανομή της τιτλοποίησης είναι: senior notes ύψους 3,2 δισ. ευρώ, junior notes στα 2,45 δισ. ευρώ, και mezzanine στα 0,45 δισ. ευρώ. 
 
Η Εθνική διατηρεί υψηλά επίπεδα κεφαλαίου με τον CET να διαμορφώνεται στο 14%. Επιπλέον, νωρίτερα μέσα στο έτος, συμφώνησε να πουλήσει το 90% της ης Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC Partners κίνηση που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα κεφάλαιά της. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News