Business & Finance Κυριακή 25/07/2021, 18:15
ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΕΙΔΗ

Armani: Αύξηση 34% στις πωλήσεις – Έτοιμος για μεγάλη συγχώνευση;

Armani: Αύξηση 34% στις πωλήσεις – Έτοιμος για μεγάλη συγχώνευση;

Το 2022 αναμένει επιστροφή των πωλήσεών του στα προ της πανδημίας επίπεδα, ο ιταλικός οίκος μόδας Armani, o οποίος ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του έκαναν άλμα 34% στο πρώτο φετινό εξάμηνο, καθώς η μεγάλη ζήτηση σε Κίνα και ΗΠΑ βοήθησαν τον όμιλο να ανακάμψει.

«Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στα προ πανδημίας επίπεδα το 2022, με πάνω από 2 δισ. ευρώ σε έσοδα» τόνισε ο πρόεδρος και CEO, Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το 2020 και το πρώτο εξάμηνο του 2021. 

Ο οίκος πολυτελών ειδών «είδε» τις καθαρές ενοποιημένες πωλήσεις του να μειώνονται πέρυσι 25% στα 1,6 δισ.ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης να καταγράφεται στο πρώτο εξάμηνο. Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις πολυτελών ειδών βούλιαξαν σε ολόκληρο τον κόσμο πέρυσι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, καθώς η πανδημία οδήγησε στο κλείσιμο πολλών καταστημάτων και σταμάτησε τις μετακινήσεις. 

Ο όμιλος δεν έδωσε στοιχεία για την αξία των συνολικών του πωλήσεων το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, όμως σημείωσε ότι η θετική τάση μέχρι στιγμής δημιουργεί ένα πολύ καλύτερο σενάριο για την κερδοφορία το 2021. Για ολόκληρη την επιχειρηματική χρήση του 2020, ο Armani παρουσίασε ενοποιημένα καθαρά κέρδη της τάξης των 90 εκατ.ευρώ και λειτουργικές ζημίες ύψους 29 εκατ.ευρώ. 

Οι φημολογίες για τα σχέδια διαδοχής στον όμιλο πολυτελών ειδών έχουν «φουντώσει» τον τελευταίο καιρό, ειδικά αφότου ο 87χρονος σχεδιαστής μόδας ανακοίνωσε τα σχέδιά του να ενώσει τις δυνάμεις του με κάποια άλλη ιταλική εταιρεία. Πηγές ανέφεραν ότι ο Τζον Ελκαν, γόνος της οικογένειας Αrmani, εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης στο πλαίσιο των σχεδίων του να δημιουργήσει μία μεγάλη επιχειρηματική σύμπραξη στον χώρο των πολυτελών ειδών. 

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News