Business & Finance Παρασκευή 16/07/2021, 19:38
ΜΕΤΟΧΕΣ

Μοderna: Εισάγεται στο δείκτη S&P 500 – Ξεπέρασε τα 100 δισ.δολάρια η αξία της

Μοderna: Εισάγεται στο δείκτη S&P 500 – Ξεπέρασε τα 100 δισ.δολάρια η αξία της

Αλμα 8% έκανε στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Moderna, από τη στιγμή που επιλέχθηκε να συμπεριληφθεί στο δείκτη S&P 500. 

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας που ειδικεύεται στην τεχνολογία mRNA «είδε» τη μετοχή της να εκτινάσσεται σε επίπεδα ρεκόρ, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίσή της να ξεπεράσει το φράγμα των 100 δισ.δολαρίων για πρώτη φορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η εταιρεία ακολουθεί την ανιούσα από τα τέλη του 2020, όταν ανακοίνωσε το επιτυχημένο εμβόλιό της κατά της Covid-19.

Η Moderna θα αντικαταστήσει την Alexion Therapeutics στον αμερικανικό δείκτη S&P 500, από τη στιγμή που η Alexion αγοράστηκε από την AstraZeneca. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σημερινή χρηματιστηριακή αξία της Moderna ανέρχεται στα 112 δισ.δολάρια, το «ειδκό βάρος» της εταιρείας βιοτεχνολογίας στο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Wall Street θα είναι 0,30%. Η εισαγωγή της μετοχής της στο δείκτη θα γίνει λίγο προτού αρχίσει η διαπραγμάτευσή της στις 21 Ιουλίου. 

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους έως σήμερα, η μετοχή της Moderna καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 167%. Βεβαίως, η ανοδική πορεία της μετοχής της άρχισε πέρυσι όταν έγινε γνωστό ότι η Moderna προετοιμάζει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όμως μέρος της φετινής κεκτημένης ταχύτητας βασίζεται στην «ψήφο εμπιστοσύνης» που έδωσαν οι επενδυτές στην τεχνολογία mRNA της εταιρείας, με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση και άλλων ιών, όπως το κοινό κρυολόγημα και κάποια είδη καρκίνων. 

Επιπλέον, τόσο η Moderna, όσο και άλλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων κατά της Covid-19 περιμένουν τεράστια έσοδα για φέτος. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Jefferies, η Moderna θα έχει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων από το εμβόλιό της φέτος και 10 -30 δισ. δολαρίων το 2022. 

 

Moderna stock chart

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News