Business & Finance Παρασκευή 9/07/2021, 21:45
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Ηλεκτρικά τα μισά από τα ποδήλατα που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη έως το 2025

Ηλεκτρικά τα μισά από τα ποδήλατα που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη έως το 2025

Ηλεκτρικά θα είναι τα μισά από τα ποδήλατα που θα πωληθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη έως το 2025, γεγονός που υπογραμμίζει τις ταχύτατες αλλαγές στις μεταφορές που επιταχύνθηκαν από την πανδημία. 

Την πρόβλεψη αυτή κάνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ανταλλακτικών ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευρώπη, η Bosch eBike Systems. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κλάους Φλέτσερ αναφέρει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων αυξήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές ανακάλυψαν νέους τρόπους ψυχαγωγίας. 

Με τις αυξήσεις να είναι μεγαλύτερες στις πόλεις, η αλλαγή αυτη αποτυπώνει την επιθυμία των εργαζομένων που διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να μεταβούν στον χώρο εργασίας τους, να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα αυτοκίνητα, σε μία κίνηση που θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών ρύπων. 

«Με βάση τις προβλέψεις μας, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών ποδηλάτων θα φθάσουν ετησίως τα προ της πανδημίας επίπεδα, δηλ. 20% έως 25%, αν και θα είναι χαμηλότερες από το 40% που καταγράφηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες στη διάρκεια της πανδημίας», αναφέρει ο Κλάους Φλέτσερ. 

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι σχετικά φθηνά σε σχέση με τα αυτοκίνητα, με το κόστος τους να κυμαίνεται από 2.000 ευρώ έως και περισσότερο από 10.000 ευρώ για τα κορυφαία μοντέλα. Πέρυσι, στην Ευρώπη πωλήθηκαν 4,5 εκατ.ηλεκτρικά ποδήλατα, 34% περισσότερα από το 2019, εκπροσωπώντας το ένα πέμπο των συνολικών πωλήσεων σε ποδήλατα, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Ποδηλάτων της Ευρώπης (Conebi). 

Eπίσης, η αξία των ανταλλακτικών μερών για ποδήλατα που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη άγγιξε τα 3 δισ.ευρώ πέρυσι, ενώ αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2025. Να σημειωθεί ότι το 80% των ηλεκτρικών ποδηλάτων που πωλήθηκαν πέρυσι στην Ευρώπη είχαν κατασκευαστεί στην περιοχή. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News