Business & Finance Πέμπτη 1/07/2021, 22:34
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΗ: Με όχημα τη «ΔΕΗ blue» επεκτείνεται στην ηλεκτροκίνηση

ΔΕΗ: Με όχημα τη «ΔΕΗ blue» επεκτείνεται στην ηλεκτροκίνηση

Την εγκατάσταση 10.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα την επόμενη 5ετία, προβλέπει ο σχεδιασμός της ΔΕΗ για την επέκταση στην ηλεκτροκίνηση, που παρουσιάστηκε απόψε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Γιώργο Στάσση, σε εκδήλωση παρουσία της γεν. γραμματέως του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρας Σδούκου. Η ΔΕΗ αναπτύσσεται στην ηλεκτροκίνηση με ειδικό σήμα (ΔΕΗ blue) που σχεδιάστηκε για την συγκεκριμένη αγορά, και σε συνεργασίες με αλυσίδες λιανικής, δήμους και άλλους φορείς, στους χώρους των οποίων εγκαθίστανται ήδη φορτιστές.

Το δίκτυο ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, όπως επισημάνθηκε απόψε, είναι ήδη το ταχύτερα αναπτυσσόμενο καθώς το τελευταίο 5μηνο εγκαταστάθηκαν 300 φορτιστές και ο στόχος είναι ο υπερδιπλασιασμός του δικτύου κάθε χρόνο.

«Η καθαρή και εύκολη μετακίνηση δεν είναι τόσο μακριά όσο θα νομίζαμε», σημείωσε ο κ. Στάσσης κατά την παρουσίαση της ΔΕΗ blue. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να προετοιμαστούμε, ώστε όποιος κάνει την επιλογή, να είναι σίγουρος ότι θα βρει να φορτίσει το αυτοκίνητό του, ότι θα έχει υπηρεσίες που θα του επιτρέπουν να συνδυάσει τη φόρτιση του αυτοκινήτου του με τα ψώνια του σε ένα εμπορικό κέντρο, ή στο σούπερ μάρκετ, ή στην πλατεία του δήμου του. Υπηρεσίες που θα τον ενημερώνουν όσο ασχολείται με άλλες δραστηριότητες, για τον χρόνο φόρτισης, για το κατά πόσο το δίκτυο χρειάζεται μέρος από την ενέργεια που έχει ήδη στην μπαταρία του, για ειδικά πακέτα που μπορεί να απολαμβάνει μέσω της υπηρεσίας φόρτισης που χρησιμοποιεί».

Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης είναι διαθέσιμη η εφαρμογή ΔΕΗ blue για κινητές συσκευές, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τους διαθέσιμους φορτιστές στην περιοχή τους και να πληρώνουν το ρεύμα που αγοράζουν για το αυτοκίνητό τους. Ως προωθητική ενέργεια, η φόρτιση των οχημάτων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα γίνεται δωρεάν, ενώ η ΔΕΗ δεσμεύεται πως η ενέργεια με την οποία θα φορτίζονται τα οχήματα, θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, καθώς θα συνοδεύεται από τα αντίστοιχα «πράσινα» πιστοποιητικά.

Η κα Σδούκου τόνισε στην ομιλία της, ότι τα κίνητρα που έδωσε το ΥΠΕΝ για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, αύξησαν θεαματικά το μερίδιό τους στην αγορά, καθώς αποτελούν σήμερα το 5% των νέων ταξινομήσεων – ενώ σημείωσε ότι η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για την εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμων φορτιστών θα φτάσει στα 100 εκατ. ευρώ. «Ο ρόλος της ΔΕΗ για την ηλεκτροκίνηση θα είναι κομβικός. Είστε η καλύτερη δυνατή διαφήμιση για την ηλεκτροκίνηση, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο στόχος το ένα στα τρία νέα οχήματα το 2030 να είναι ηλεκτρικό, είναι ρεαλιστικός» τόνισε η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News