Business & Finance Τρίτη 29/06/2021, 19:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπουρλά: Πολύ καλύτερος ο τρόπος εμβολιασμού στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ

«Έχουμε μια χρυσή ευκαιρία μπροστά μας ως χώρα και θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε»-

Μπουρλά: Πολύ καλύτερος ο τρόπος εμβολιασμού στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ

Προτροπή προς τους Έλληνες επιχειρηματίες ότι θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες, απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο Ανοικτής Εκδήλωσης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Έκανε μάλιστα λόγο πως «έχουμε μια χρυσή ευκαιρία μπροστά μας ως χώρα και θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε».

Επίσης, αναφερόμενος στην εμπειρία των συγγενών του που έκαναν το εμβόλιο στη Θεσσαλονίκη και της οικογένειάς του που έκανε το εμβόλιο στις ΗΠΑ, είπε πως ο τρόπος που έγινε στην Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερος. Όχι μόνο στον τρόπο που οργανώθηκε η εμβολιαστική καμπάνια, αλλά και ότι έγινε κατευθείαν ψηφιακός, επισήμανε. 

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι συνθήκες είναι καλές για να κάνουμε ένα άλμα προόδου και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες».

«Η χώρα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για τον νέο αναπτυξιακό άλμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για το νέο hub της Pfizer στην Ελλάδα και τις προοπτικές που διέγνωσε στην Ελλάδα, ο κ. Μπουρλά απάντησε: «Διαπίστωσα ότι υπάρχει μία τεράστια δεξαμενή εξειδικευμένων ανθρώπων που έχουν την πρόθεσή να δώσουν τον εαυτό τους για έναν ανώτερο σκοπό. Υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία στη χώρα πολύ διαφορετική από το 2009 που ήταν μάλλον εχθρική στις επενδύσεις. Αυτό που βρήκα είναι αυτό που περίμενα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι με το επίπεδο των ανθρώπων που έχουμε προσλάβει».

Ο κ. Μπουρλά ρωτήθηκε και για τις δεξιότητες που πιστεύει ότι λείπουν από την ελληνική αγορά εργασίας.
Ο CEO της Pfizer δήλωσε ικανοποιημένος από το επίπεδο τω προσληφθέντων Ελλήνων τόνισε όμως και το εξής:  

«Όταν επί δεκαετίες το πρότυπο των νέων ήταν να βρουν μία θέση στο δημόσιο ή αργότερα σε μία κρατικοποιημένη τράπεζα, αυτό ήταν κάτι που δεν δημιουργούσε τις προϋποθέσεις σε ανθρώπους να τολμήσουν. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει (…) Στην Ελλάδα έχουμε πλέον πολλούς νέους που θέλουν να καινοτομήσουν, να δημιουργήσουν μία start up».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News