Business & Finance Σάββατο 26/06/2021, 19:39
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

J&J: Οριστικό τέλος στην παρασκευή και πώληση οπιοειδών στις ΗΠΑ

J&J: Οριστικό τέλος στην παρασκευή και πώληση οπιοειδών στις ΗΠΑ

Τέλος στην παρασκευή και πώληση οπιοειδών στις ΗΠΑ βάζει η Johnson & Johnson στο πλαίσιο διακανονισμού ύψους 230 εκατ.δολαρίων με την πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελέας της πολιτείας Λετίσια Τζέιμς. 

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από το 2015 έχει πάψει να πωλεί οπιοειδή στις ΗΠΑ, ενώ έχει αναστείλει αυτή τη δραστηριότητα από το 2020. Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η εταιρεία θα καταβάλει τις πληρωμές και τις αποζημιώσεις σε έναν χρονικό ορίζοντα εννέα ετών, ενώ παράλληλα θα κληθεί να τοποθετήσει επιπλέον 30 εκατ.δολάρια εάν η πολιτεία θεσμοθετήσει τη σύσταση ταμείου για τη διευθέτηση της κρίσης των οπιοειδών, σύμφωνα με το γραφείο της γενικής εισαγγελίας. 

Ο εν λόγω διακανονισμός λαμβάνει χώρα μετά από χρόνια αγωγών από πολιτείες, δήμους και κομητείες των ΗΠΑ κατά φαρμακευτικών που τα ονόματά τους είναι αναμεμειγμένα στην κρίση των οπιοειδών και η οποία προκάλεσε το θάνατο περίπου 500.000 ατόμων. 

Οι τοπικές κυβερνήσεις απεφάνθησαν ότι οι εν λόγω φαρμακοβιομηχανίες υπερσυνταγογραφούσαν σκευάσματα που περιείχαν οπιοειδή, προκαλώντας στους ασθενείς εθισμό και οδηγώντας τους σε καταχρήσεις ακόμη και σε χρήση παράνομων οπιοειδών, παρότι οι εταιρείες ισχυρίζονταν ότι χορηγούσαν μόνο την αναγκαία ποσότητα των προϊόντων για ιατρικούς λόγους. 

«Η επιδημία των οπιοειδών προκάλεσε χάος τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στις υπόλοιπες περιοχές των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άτομα να παραμένουν εθισμένα σε επικίνδυνα και θανατηφόρα οπιοειδή», αναφέρει η Γενική Εισαγγελέας. Η Johnson & Johnson συνέβαλε στην κρίση, συνεχίζει η Εισαγγελέας, αλλά σήμερα δεσμεύθηκε να εγκαταλείψει αυτή τη δραστηριότητα όχι μόνο στη Ν.Υόρκη αλλά και σε ολόκληρη την Αμερική. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News