Business & Finance Σάββατο 26/06/2021, 09:06
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Metlife: Κλείνει το ελληνικό deal με την NN Group

Τις αμέσως επόμενες ημέρες

Metlife: Κλείνει το ελληνικό deal με την NN Group

Έως και την επόμενη εβδομάδα δύναται να κλείσει το deal της NN Group για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Metlife στην Ελλάδα και την Πολωνία, με το προσφερόμενο τίμημα να κυμαίνεται περίπου στα 740 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση, οι δύο ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, χωρίς να αποκλείεται ένα deal τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Το ενδιαφέρον της NN Group, η οποία ήδη διαθέτει παρουσία στην Ελλάδα, επήλθε ως συνέπεια της πίεσης του Elliott Investment Management για περισσότερα κέρδη στους μετόχους. 

Μέσα στο 2021, εξάλλου, η NN Group υπέβαλε πρόταση εξαγοράς και των δραστηριοτήτων της πολωνικής Aviva Plc. 

Από την πλευρά της, η αμερικανική MetLife είναι θετικά διακείμενη στην πώληση, σε μια προσπάθεια άντλησης επιπλέον ρευστότητας για να χρηματοδοτήσει άλλες δραστηριότητες.

Το 2020, η ασφαλιστική εταιρεία αποκόμισε προσαρμοσμένα κέρδη 327 εκατ. δολαρίων από την περιοχή της Ευρώπης – Μέσης Ανατολής – Αφρικής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η γαλλική AXA συμφώνησε για τη μεταβίβαση της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα στη Generali, με την τελευταία να κλείνει συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την Alpha Bank. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News