Business & Finance Παρασκευή 11/06/2021, 10:07
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Το 3,6% απέκτησε η AtlasInvest

Ελλάκτωρ: Το 3,6% απέκτησε η AtlasInvest

Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ δίνει ένα από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης. Η AtlasInvest επενδύει με ένα πακέτο 3,6% (7.734.562 μετοχές συνολικής αξίας 11,2 εκατ. ευρώ) και με προοπτικές αύξησης του ποσοστού της.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο όμιλος αξιολογείται ως δυνατή επένδυση από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης, που εμπιστεύονται παράλληλα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. 

 Το προφίλ του νέου Επενδυτή 

Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke με στόχο να επικεντρωθεί στην επένδυση ενεργειακών έργων έχοντας εκ τότε αποκτήσει αλλά και πουλήσει ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η AtlasInvest επικεντρώνεται σήμερα όλο και περισσότερο σε επενδύσεις που απαντάνε στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε εταιρείες ΑΠΕ  καθώς και σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα.

Μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο Carlyle www.carlyle.com, η AtlasInvest διαχειρίζεται επίσης κεφάλαια 7 δισ. δολάρια ενεργειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News