Business & Finance Πέμπτη 27/05/2021, 21:09
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ

Airbus: Ετοιμαστείτε για μεγάλη ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδίων

Airbus: Ετοιμαστείτε για μεγάλη ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδίων

Μεγαλεπήβολο σχέδιο για επιστροφή της παραγωγής αεροσκαφών στα προ του κορωνοϊού επίπεδα παρουσίασε η Airbus, ενημερώνοντας τους προμηθευτές και τους πελάτες της ότι στοιχηματίζει πως η αεροπορική αγορά και η ζήτηση για αεροσκάφη θα ανακάμψει πολύ πιο γρήγορα απ΄ό,τι αναμενόταν. 

Η Airbus ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή του πρώτου σε ζήτηση αεροσκάφους της A320 στα 64 μηνιαίως έως το δεύτερο τρίμηνο του 2023, που σημαίνει ότι θα ξεπεράσει το επίπεδο των 60 του 2019. Μακροπρόθεσμος στόχος της είναι να φθάσει τα 70 μηνιαίως στις αρχές του 2014 και εν συνεχεία τα 75 έως το 2025. 

Οταν ξέσπασε η πανδημία και επηρεάστηκε τα μέγιστα ο αεροπορικός κλάδος, η Airbus περιόρισε την παραγωγή της κατά 40%, κατεβάζοντας στα 40 μηνιαίας τον αριθμό των αεροσκαφών Α320. 

Τα νέα σχέδιά της είναι «αξιοσημείωτα πολύ μεγαλύτερα» απ΄ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με τον Σάντι Μόρις, αναλυτή της Jefferies στο Λονδίνο. Στελέχη της αεροπορικής βιομηχανίας είχαν επίσης επανειλημμένως προβλέψει ότι η ζήτηση για ταξίδια θα παραμείνει στα προ του κορωνοϊού επίπεδα για πολλά ακόμη χρόνια. Η ανακοίνωση όμως της Airbus, παρότι η συνολική παραγωγή της θα χρειαστεί δύο ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στα προ του κορωνοϊού επίπεδα, είναι η πιο αισιόδοξη της αεροπορικής βιομηχανίας. 

 

Να σημειωθεί ότι οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να αγοράζουν ξανά αεροσκάφη. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, η Airbus έχει λάβει νέες παραγγελίες για 87 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 25 από τη μεγαλύτερη παραλλαγήτου Α320 από τη Delta Air Lines. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
arrow-top