Business & Finance Τετάρτη 26/05/2021, 15:14
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: «Φήμες» τα δημοσιεύματα για απορρόφηση της Attica 

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα η Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: «Φήμες» τα δημοσιεύματα για απορρόφηση της Attica 

Σε ανακοίνωση προέβη η διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι προτίθεται να απορροφήσει την Attica Bank

Σύμφωνα με τα δημοσίευματα αυτά, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία θα προχωρήσει η Attica Bank προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση και να εξυγιανθεί, η Εθνική Τράπεζα θα απορροφήσει τη μη συστημική τράπεζα. 

Ωστόσο με μια λιτή ανακοίνωση και κατόπιν ερωτήματος που υπεβλήθη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγορά, η Εθνική Τράπεζα, χαρακτηρίζει αβάσιμα τα δημοσιεύματα αυτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει:

«Σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι είναι αβάσιμα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απορρόφηση άλλου πιστωτικού ιδρύματος στην Ελλάδα». 

Μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης η μετοχή της Εθνικής κινείται οριακά άνω του μηδενός (+0,05%), όταν από την έναρξη της συνεδρίασης είχε ανέλθει στο +2%, ενώ αυτή της Attica Bank συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, καταγράφοντας κέρδη περί του 14%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News