Business & Finance Τρίτη 25/05/2021, 20:56
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Costamare: Πώς θα διατεθούν τα 100 εκατ. ευρώ από την έκδοση του ομολόγου

Η εκδότρια ενημερώνει ότι οι ομολογίες είναι σε άυλη μορφή

Costamare: Πώς θα διατεθούν τα 100 εκατ. ευρώ από την έκδοση του ομολόγου

Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τόσο το επενδυτικό κοινό, όσο και όσους συμμετείχαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης του εταιρικού ομολόγου από το οποίο άντλησε 100 εκατ. ευρώ, εξέδωσε η Costamare, με την οποία κάνει γνωστό και πώς θα διαθέσει τα αντληθέντα κεφάλαια. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τα έσοδα της δημόσιας προσφοράς από την έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου (η «έκδοση») ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες της έκδοσης εκτιμώνται σε 3,1 εκατ. ευρώ περίπου και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια.

Τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως και με την κατωτέρω προτεραιότητα αρχής γενομένης από την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α. 

Χρήση αντληθέντων κεφαλαίων

1. Αγορά των μετοχών των πλοιοκτητριών εταιρειών Adele Shipping, Bastian Shipping και Cadence Shipping, εντός ενός μηνός, 85,6 εκατ. ευρώ. 

2. Αγορές μετοχών πλοιοκτητριών εταιρειών ή πλοίων της Costamare ή και τρίτων, κατόπιν αποτίμησης από εγνωσμένου κύρους εκτιμητή εντός 18 μηνών 9,8 εκατ. ευρώ. 

3. Κάλυψη κεφαλαίων κίνησης της εταιρείας και των θυγατρικών της μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εντός 18 μηνών 1,5 εκατ. ευρώ. 

Σύνολο καθαρών αντληθέντων κεφαλαίων 96,9 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι δεν υφίστανται νομικά δεσμευτικές συμφωνίες αναφορικά με τη χρήση υπό (2). Σε περίπτωση που τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια προοριζόμενα για την εν λόγω χρήση δεν επαρκούν για την ολοκλήρωσή της, η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει την εν λόγω χρήση συμπληρωματικά με νέο τραπεζικό δανεισμό προερχόμενο από πιστωτικό ίδρυμα ή με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα καλυφθεί από την Costamare.

Επίσης, η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα διενεργηθεί αποτίμηση από εγνωσμένου κύρους εκτιμητή για την εν λόγω επένδυση, όταν αυτή καταστεί συγκεκριμένη.

Τα αντληθέντα κεφάλαια, έως την πλήρη διάθεσή τους, θα παραμείνουν κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας σε δολάρια.

Η εταιρεία θα ενημερώνει τη διοίκηση του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων από την Έκδοση έως την πλήρη και οριστική διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων. Η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του Χ.Α., της εταιρείας και του Ημερήσιου Δελτίου Τιμών του Χ.Α.

Η εταιρεία θα προβαίνει σε δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών που σχετίζονται με τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από το ομολογιακό δάνειο σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, των σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως εκάστοτε ισχύουν.

Το Χ.Α. την 12.05.2021 διεπίστωσε την καταρχήν συνδρομή των προϋποθέσεων εισαγωγής των ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α. και ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α. υπό την αίρεση έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς των ομολογιών.

Η εκδότρια ενημερώνει ότι οι ομολογίες είναι σε άυλη μορφή και θα πιστωθούν στη μερίδα και τον λογαριασμό αξιογράφων που τηρεί ο κάθε δικαιούχος στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε στην Αίτηση Κάλυψης.

Η οριστική καταχώρηση των ομολογιών στους λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων στο
Σύστημα Άυλων Τίτλων θα ολοκληρωθεί στις 25.05.2021.

Επίσης τονίζεται ότι από αύριο τα ομόλογα της εταιρείας θα είναι διαθέσιμα προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. με κωδικό διαπραγμάτευσης τη λατινική γραμματοσειρά «CMPB1», από αύριο Τετάρτη. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης 1.000 ευρώ ανά ομόλογο, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας του. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News