Business & Finance Τρίτη 25/05/2021, 18:47
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπαθανάσης: Ξεκινά από σήμερα ο νέος κύκλος αιτήσεων υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο

Οι δύο νέες προκηρύξεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 805 εκατ. ευρώ

Παπαθανάσης: Ξεκινά από σήμερα ο νέος κύκλος αιτήσεων υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο

«Ξεκινά από σήμερα μέχρι 30 Ιουλίου 2021 ο νέος κύκλος αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016. Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νέες προκηρύξεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 805 εκατ. ευρώ και πρόκειται για τα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (7ος κύκλος) και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» (5ος κύκλος).

Ειδικότερα:

Η 1η Προκήρυξη «Γενική Επιχειρηματικότητα» έχει προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 120 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 280 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Η 2η Προκήρυξη «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» έχει προϋπολογισμό στα 405 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 400 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 5 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News