Business & Finance Δευτέρα 24/05/2021, 22:42
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ STREAMING

Amazon: Στα πρόθυρα συμφωνίας για την εξαγορά του MGM

Amazon: Στα πρόθυρα συμφωνίας για την εξαγορά του MGM

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την αγορά του στούντιο του Χόλιγουντ MGM Holdings βρίσκεται η Amazon στην τιμή των 9 δισ.δολαρίων, σύμφωνα με πηγές, συμφωνία που θα μετατρέψει την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών σε ενεργητικό στον χώρο του streaming για τον γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με πηγές. Θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Amazon μετά την αντίστοιχη, ύψους 13,7 δισ.δολαρίων, της Whole Foods το 2017. 

Η αξία του στούντιο MGM, γνωστό από τη σειρά ταινιών James Bond και άλλων τηλεοπτικών σειρών, αποτιμάτο στα 5,5 δισ.δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους, πέρυσι το Δεκέμβριο. Η τιμή μετοχής του έχει εκτιναχθεί στα ύψη τις τελευταίες ημέρες, φθάνοντας από τα 105 δολάρια στα μέσα Μαίου, προτού ακόμη αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, στα 140 δολάρια σήμερα.

Η Amazon ενδιαφέρεται να αγοράσει περισσότερο τηλεοπτικό περιεχόμενο και ταινίες για τις υπηρεσίες streaming Prime Video που παρέχει καθώς ανταγωνίζεται άλλους μεγάλους παρόχους, όπως το Netflix και τη Disney.

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS