ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Μετάθεση της Γ.Σ. στις 28 Μαΐου κατόπιν αιτήματος του ΤΑΙΠΕΔ

Οι προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ εστάλησαν χθες το βράδυ στη διοίκηση των ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ: Μετάθεση της Γ.Σ. στις 28 Μαΐου κατόπιν αιτήματος του ΤΑΙΠΕΔ

Αναβλήθηκε για τις 28 Μαΐου η έκτακτη Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ (που είχε κληθεί να εγκρίνει σημαντικές αλλαγές του καταστατικού του ομίλου), καθώς κατά την έναρξη της διαδικασίας, το Ελληνικό Δημόσιο (δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του Ομίλου με ποσοστό 35,5%), μέσω του ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε σχετικό αίτημα. 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του δ.σ. των ΕΛΠΕ Γιάννης Παπαθανασίου, το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε ότι θα καταθέσει προτάσεις επί των θεμάτων 2 και 3 της ημερήσιας διάταξης, που αφορούν στην τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του Καταστατικού της εταιρείας και στην έγκριση της πολιτικής καταλληλότητας των μελών του ΔΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ εστάλησαν χθες το βράδυ στη διοίκηση των ΕΛΠΕ και μεταξύ άλλων προτείνεται το ελληνικό Δημόσιο να ορίζει τα 2/5 των μελών του ΔΣ (δηλαδή τα 4 από τα 11 μέλη), δυνατότητα που προβλέπεται από το νόμο εναλλακτικά σε σχέση με τη δυνατότητα εκλογής όλων των μελών από τη Γενική Συνέλευση. 

Σημειώνεται ότι το «παράθυρο» για αλλαγές είχε φανεί ότι ανοίγει μετά από την προτροπή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα από το βήμα της Βουλής προς τη διοίκηση των ΕΛΠΕ να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, οι προτεινόμενες αλλαγές από το ΤΑΙΠΕΔ έρχονται με φόντο τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των εργαζομένων των ΕΛΠΕ, με αιχμή του δόρατος την κατάργηση της εκπροσώπησής των και με αιτιάσεις ότι το Δημόσιο απεμπολεί δικαιώματα σε μια στρατηγικής σημασίας εταιρεία.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News