Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 18:55
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιασώ: Αφαιρέθηκαν οι μετοχές από τους δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Αντικαθίστανται από αυτές της Byte Computers

Ιασώ: Αφαιρέθηκαν οι μετοχές από τους δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Αφαιρέθηκαν οι μετοχές του Ιασώ από τους δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, μετά την υποβολή της δημόσιας προσφοράς προς τους μετόχους από την OCM Luxembourg Healthcare Greece. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μετοχές του Ιασώ θα αντικατασταθούν από αυτές της Byte Computers. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφέρει:

«Ανακοινώνονται οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στη σύνθεση των Δεικτών της Αγοράς Μετοχών Χ.Α. σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης & Υπολογισμού, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας “OCM Luxembourg Healthcare Greece S.a r.l.” για την υποβολή Προαιρετικής Δημόσιας Προσφοράς προς τους  μετόχους της εταιρείας “ΙΑΣΩ Α.Ε.”. 

Πιο συγκεκριμένα,  

  •  Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α. 

Οι μετοχές της εταιρείας “ΙΑΣΩ Α.Ε.” αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη λόγο χαμηλής ευρείας διασποράς και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας “BYTE COMPUTER A.E.” με συντελεστή στάθμισης μετοχών 32% και capping factor 1.0. 

  •  Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Τιμών Χ.Α. 

Οι μετοχές της εταιρείας “ΙΑΣΩ Α.Ε.” αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη λόγο χαμηλής ευρείας  διασποράς και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας “BYTE COMPUTER A.E.” με συντελεστή  στάθμισης μετοχών 32% και capping factor 1.0. 

  •  Δείκτης ATHEX Select Plus 

Οι μετοχές της εταιρείας “ΙΑΣΩ Α.Ε.” αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη λόγο χαμηλής ευρείας διασποράς χωρίς άμεση αντικατάσταση. 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News