Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 09:28
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrasoft: Προ φόρων κέρδη 5,2 εκατ. ευρώ το 2020

Intrasoft: Προ φόρων κέρδη 5,2 εκατ. ευρώ το 2020

Σημαντική αύξηση μεγεθών εμφάνισε το 2020 η Intrasoft International που ανήκει στον όμιλο Intracom. Ειδικότερα, σε σχέση με το 2019, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,8%, στα 197,3 εκατ. ευρώ, η λειτουργική κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 18 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5,2 εκατ. ευρώ έναντι 3,2 εκατ. ευρώ (+62,5%) το 2019.

Η εταιρεία το 2020 ανέλαβε σειρά μεγάλων έργων εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του 2020. Ενδεικτικά, τον Φεβρουάριο του 2020 ανέλαβε από την ΕΥΕΔ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης / European External Action Service), με έδρα στις Βρυξέλλες, έργο που καλύπτει υπηρεσίες project management, ανάλυσης, συνεργατικής υποστήριξης, ανάπτυξης λογισμικού και testing.

Τον Μάιο, ως επικεφαλής κοινοπραξίας εταιρειών, ανέλαβε το έργο του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Blockchain (European Blockchain Observatory) από την Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DIGIT). Το European Blockchain Observatory δημιουργήθηκε το 2017, στοχεύοντας στη διευκόλυνση της ανάπτυξης και χρήσης εφαρμογών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Blockchain στην Ευρώπη, με σκοπό η Ε.Ε. να αναδειχθεί ηγέτης στον συγκεκριμένο τομέα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ανήκει η υλοποίηση νέου τραπεζικού συστήματος στην Κένυα, που παραδόθηκε στο συνεταιριστικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (SACCO) της χώρας, Kenya Police SACCO.

Στα νέα έργα που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα η εταιρεία ανήκει  το «Ηρακλής» που θα υλοποιηθεί σε κοινοπραξία με τον ΟΤΕ για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται σ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News