Business & Finance Δευτέρα 30/11/2020, 15:01
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ

Wind Ελλάς: Πώς τα πήγε εν μέσω πανδημίας

Wind Ελλάς: Πώς τα πήγε εν μέσω πανδημίας

Κατά 1,4% στα 381,4 εκατομμύρια ευρω μειώθηκαν τα συνολικά έσοδα της Wind από υπηρεσίες, κατά τη διάρκεια του 9μήνου του 2020, με το προσαρμοσμένο EBITDAal να σημειώνει μικρή αύξηση κατά 0,7% στα 108,3 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι επενδύσεις, από τις αρχές του έτους, ανήλθαν σε 57 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 4,8% σε σχέση με το 9μηνο του 2019. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών διοχετεύτηκε στην κατασκευή δικτύων νέας γενιάς.

Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις του γ’ τριμήνου, η εταιρεία κάνει λόγο για ανθεκτικότητα στην απόδοση του EBITDAal και μικρή μείωση στα έσοδα εξαιτίας τόσο της μείωσης των τελών φωνητικών κλήσεων όσο και της χαμηλής εισροής τουριστών (σ.σ. roaming).

Πιο αναλυτικά, τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες στο γ’ τρίμηνο συρρικνώθηκαν κατά 4,2% και διαμορφώθηκαν στα 132 εκατ. ευρώ. Το προσαρμοσμένο EBITDAal παρουσίασε μείωση κατά 1% και ανήλθε στα 42,8 εκατ.ευρώ. 

Όσον αφορά την κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής, καταγράφηκε συνολική άνοδος 45%, με το 88% να γίνεται μέσω του δικτύου 4G. Επίσης, σημειώθηκαν οι εξής επιδόσεις:

  • 631.000 πελάτες σταθερής
  • Αύξηση 11,5% στα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης, τα οποία ανέρχονται σε 248.000
  • Αύξηση 4,5% στους εταιρικούς πελάτες, οι οποίοι ανέρχονται σε 80.100
  • Στο 98% η κάλυψη 4G

«Αν και, σε σύγκριση με άλλους τομείς της οικονομίας, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι σχετικά ανθεκτικός, η επανεμφάνιση της πανδημίας έχει περιορισμένη επίδραση στις λειτουργικές μας επιδόσεις. Καταφέραμε να αντισταθμίσουμε σε μεγάλο βαθμό την χαμηλή εισροή τουριστών στη χώρα μας αλλά και τη μείωση των τελών τερματισμού φωνητικών κλήσεων δικτύου κινητής» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Και πρόσθεσε: «Η απάντησή μας στο δεύτερο αυτό κύμα της πανδημίας παραμένει η ετοιμότητα και η ισχυρή οικονομική θέση της εταιρείας, ενώ παράλληλα κύρια προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας, καθώς και η άριστη εξυπηρέτηση των συνδρομητών μας. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και εργαζόμαστε εντατικά για την ανάπτυξη του δικτύου 5G, που σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και για τη χώρα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για τη δημιουργία των υποδομών δικτύου πέμπτης γενιάς αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των πρώτων μηνών του 2021. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News