Business & Finance Παρασκευή 23/04/2021, 18:24
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προοδευτική: Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της

Προοδευτική: Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της

Την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Προοδευτικής, αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του μέχρι πρότινος προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Κωνσταντίνου Κούτλα.

Όπως ενημέρωσε η εταιρεία μετά την ατυχή εξέλιξη αδυνατεί να δημοσιεύσει εμπρόθεσμα τις οικονομικές καταστάσεις για την οικονομική χρήση του 2020. Για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των χρηματοπιστωτικών μέσων της ανωτέρω εταιρείας, οι μετοχές της εταιρείας δεν θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα:

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανέστειλε προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.”, από σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, σε συνέχεια της από 23.4.2021 σχετικής ανακοίνωσης της εταιρείας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. στην ιστοσελίδα του ΧΑ με την οποία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι απεβίωσε ο κ. Κωνσταντίνος Κούτλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας και της γνωστοποίησης της εταιρείας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι αδυνατεί να δημοσιεύσει εμπρόθεσμα τις οικονομικές καταστάσεις του έτους 2020, έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και οργανωθεί η νέα Διοίκηση, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των χρηματοπιστωτικών μέσων της ανωτέρω εταιρείας, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 και μέχρις ότου η ως άνω εταιρεία καταρτίσει και δημοσιοποιήσει τις ως άνω οικονομικές καταστάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3556/2007.

Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Ειδησεοφωνικής 

«To Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων, γνωστοποιεί ότι την Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 θα υλοποιηθεί η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας “ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.”, λόγω ακύρωσης 97.901 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News