Business & Finance Δευτέρα 19/04/2021, 22:10
ΜΙΝΤΙΑ

Netflix: Αδιαφιλονίκητος νικητής στις υπηρεσίες streaming

Netflix: Αδιαφιλονίκητος νικητής στις υπηρεσίες streaming

Αδιαφιλονίκητος νικητής αναδύεται το Νetflix από τον «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει στον χώρο των υπηρεσιών streaming.

Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για το πότε ακριβώς άρχισε ο πόλεμος αυτός, όμως στις 12 Νοεμβρίου του 2019, η Disney έθεσε σε λειτουργία το Disney+, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί το Netflix. Εκτοτε, στον χώρο εισήλθαν μία σειρά από παίκτες, όπως το ΗΒΟ Μax της AT&T, το Peacock της Comcast NBCUniversal, το Paramount+ της ViacomCBS, το Discovery+ της Discovery και το ACM+ της AMC Networks.

Aπό τη στιγμή που δημιουργήθηκε το Disney+, η μετοχή του Netflix έχει αυξηθεί περισσότερο από 87% – πρόκειται για διπλάσια άνοδο από τη μετοχή οιασδήποτε άλλης εταιρείας που έχει εισχωρήσει στον χώρο streaming την περίοδο αυτή. 

Netflix: Αδιαφιλονίκητος νικητής στις υπηρεσίες streaming-1

Η αύξηση της μετοχή της συνάδει με τον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών που έχει προσελκύσει από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Στο πρώτο εξάμηνο του 2020, το Netflix έχει προσθέσει 37 εκατομμύρια νέους συνδρομητές σε ολόκληρο τον κόσμο, αριθμός ρεκόρ συγκριτικά με τα 28,6 εκατομμύρια του 2018. 

Η πλειονότητα των Αμερικανών πιστεύει ότι το Netflix έχει το καλύτερο περιεχόμενο μεταξύ των υπηρεσιών streaming, σύμφωνα με έρευνα της Morgan Stanley. Το 38% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει το Netflix ως τη νούμερο μία υπηρεσία streaming, ξεπερνώντας ακόμη και το Amazon Prime Video. 

Συνολικά, διαθέτει περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητών σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Netflix ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αύριο μετά το κλείσιμο της Wall Street. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News