Business & Finance Δευτέρα 30/11/2020, 09:32
S&P GLOBAL

Στα «σκαριά» deal 44 δισ. δολαρίων για εξαγορά της IHS Markit

Στα «σκαριά» deal 44 δισ. δολαρίων για εξαγορά της IHS Markit

Σε προηγμένες συζητήσεις για την εξαγορά της IHS Markit Ltd βρίσκεται η S&P Global, σε μια συμφωνία που αποτιμάται στα 44 δισ. δολάρια και θα φέρει κάτω από την ίδια στέγη δύο από τους μεγαλύτερους παρόχους data στη Wall Street. Παρότι εκφράζονται ανησυχίες ότι η συμφωνία θα «σκοντάψει» στις ενστάσεις των ρυθμιστικών αρχών, εάν προχωρήσει θα αποτελέσει το δεύτερο μεγαλύτερο deal της χρονιάς.

Η χρηματιστηριακή αξία της IHS Markit, που παρέχει υπηρεσίες data, analytics και έρευνες, αποτιμάται στα 36,9 δισ. δολάρια σύμφωνα με το κλείσιμο της Παρασκευής, καθώς οι μετοχές της την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αναρριχηθεί σε ιστορικό υψηλό και από τις αρχές του έτους εμφανίζει κέρδη 23%. Η κεφαλαιοποίηση της S&P Global ανέρχεται στα 82,2 δισ. δολάρια. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για συγχώνευση αναμένεται εντός της ημέρας. Εκπρόσωποι των S&P Global και IHS Markit αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Πρόκειται για ένα deal εξίσου σημαντικό με την περσινή συμφωνία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου, ύψους 27 δισ. δολαρίων, γι ατην εξαγορά της εταιρείας χρηματοοικονομικών δεδομένων Refinitiv. Οι αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο traders και επενδυτές επεξεργάζονται τις πληροφορίες δημιουργούν ευκαιρίες για μεγάλες εταιρείες να στρέψουν την προσοχή τους στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, εφόσον πείσουν τις αρχές να επιτρέψουν τέτοιου είδους συγχωνεύσεις. Το LSE βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές της Ε.Ε. για την έγκριση της συμφωνίας με τη Refinitiv.

Ένας «γάμος» μεταξύ της S&P και της IHS Markit θα αποτελέσει τη δεύτερη μεγαλύτερη συμφωνία που ανακοινώθηκε φέτος, μετά τη συναλλαγή ύψους 56 δισ. δολαρίων μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας για πώληση του δικτύου αγωγών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News