Business & Finance Παρασκευή 9/04/2021, 22:15
ΗΠΑ

Amazon: Ναυάγησε η προσπάθεια δημιουργίας εργατικού συνδικάτου

Amazon: Ναυάγησε η προσπάθεια δημιουργίας εργατικού συνδικάτου

Σε ένα μεγάλο πλήγμα στο κίνημα των εργαζομένων και στις ελπίδες τους για αποκτήσουν «βήμα» στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι εργαζόμενοι σε μία αποθήκη της Amazon στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ καταψήφιαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του πρώτου συνδικάτου εργαζομένων στην αμερικανική εταιρεία. 

Η εκστρατεία δημιουργίας του πρώτου εργατικού συνδικάτου στις ΗΠΑ είχε προσελκύσει την προσοχή ολόκληρου του κόσμου και μαζί την υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ, όμως τελικά απέτυχε να υλοποιηθεί όπως έδειξε το αποτέλεσμα της κάλπης: μόλις το 55% επί του συνόλου των 6.000 εργαζομένων της συγκεκριμένης εγκατάστασης της Amazon προσήλθε για να ψηφίσει.

Πιο αναλυτικά, από τα 3.215 ψηφοδέλτια που στάλθηκαν στην αποθήκη του Μπέσεμερ, τα 1.798 ήταν κατά της ένταξης στο συνδικάτο RWDSU και μόνο τα 738 υπέρ.

Αρκετές εκατοντάδες ψηφοδέλτια αμφισβητήθηκαν ή κρίθηκαν μη έγκυρα, όμως το «όχι» είχε ήδη διασφαλίσει τη νίκη.

Το αποτέλεσμα αυτό συνιστά μια ξεκάθαρη νίκη για τον κολοσσό του διαδικτύου που είχε ταχθεί κατά και βομβάρδισε με «βροχή» μηνυμάτων τους εργαζομένους για τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να ενταχθούν στο συνδικάτο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News