Business & Finance Τετάρτη 7/04/2021, 10:09
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ

Jumbo: Το «άλμα» στις πωλήσεις στο εξωτερικό αντιστάθμισε το lockdown της Ελλάδας

Jumbo: Το  «άλμα» στις πωλήσεις στο εξωτερικό αντιστάθμισε το lockdown της Ελλάδας

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo τον Μάρτιο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις του ομίλου ήταν ενισχυμένες κατά 24%, με αποτέλεσμα για το σύνολο του πρώτου τριμήνου η πτώση να περιοριστεί στο 11% από 19% το πρώτο δίμηνο. 

Οι πωλήσεις του Ομίλου, τον Μάρτιο 2021, κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου +24% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -11%, από -19% κατά το πρώτο δίμηνο 2021.

Το lockdown στη χώρα μας είχε ως συνέπεια, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- να παρουσιάσουν μείωση κατά -31% περίπου σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο, όταν τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει έως τα μέσα του μήνα. 

Στην Κύπρο, όπου τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν, οι πωλήσεις ήταν υπερδιπλάσιες σε σχέση τον Μάρτιο του 2020. Διπλασιασμός των πωλήσεων επετεύχθη και στη Ρουμανία, όπου λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα. Στη Βουλγαρία τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 47%.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News