Business & Finance Πέμπτη 1/04/2021, 17:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Forthnet: Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος CEO, στις 22/4 έκτακτη Γ. Σ.

Forthnet: Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος CEO, στις 22/4 έκτακτη Γ. Σ.

Αλλάζει σελίδα στην ηγεσία της από σήμερα Πέμπτη η Forthnet, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Γεωργιόπουλος και αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Τζελέπη, ο οποίος και υπέβαλε την παραίτησή του από το δ.σ. Και τις επιτροπές και υπο-επιτροπές στις οποίες ήταν μέλος. 

Ωστόσο ο κ. Τζελέπης δεν αποχωρεί από την εταιρεία, καθώς θα παραμείνει επικεφαλής οικονομικός στη Forthnet.

Εξάλλου όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το δ.σ. αποφάσισε την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης, προκειμένου να εκλεγεί ο πρώην CEO ως έκτο μέλος του συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της από 08.03.2021 ανακοίνωσής της, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ο κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος ανέλαβε σήμερα, 01.04.2021, τα καθήκοντά του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας.

Επιπροσθέτως, η Εταιρεία ενημερώνει ότι, δυνάμει της από 31.03.2021 επιστολής του προς τα έτερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ο κ. Δημήτριος Τζελέπης, απερχόμενος Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του μέλους Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των Επιτροπών και Υπο-επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, της παραίτησης έχουσας ισχύ από σήμερα 01.04.2021. Από την ημερομηνία αυτή και εξής, θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως Chief Financial Officer (CFO) της Εταιρείας.

Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο, με σημερινή απόφασή του, ομόφωνα εξέλεξε, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Καταστατικού της Εταιρείας και τον Ν. 4548/2018, τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Παναγιώτη Γεωργιόπουλο του Κωνσταντίνου, ως νέο εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, για το υπόλοιπο της θητείας του μέλους που αντικαταστάθηκε, ήτοι μέχρι την 11.12.2025.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο, με τη σύνθεσή του κατά τα λοιπά να παραμένει αμετάβλητη, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 

1. Νικόλαος Σταθόπουλος του Παναγιώτη, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Μη
εκτελεστικό μέλος
2. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος του Κωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος Διοικητικού
Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος
3. Vladislav Ratajac (Βλάντισλαβ Ρατάτζατς) του Miloje (Μιλόγιε), Μη εκτελεστικό μέλος
4. Γεώργιος Δουκίδης του Ιωάννη, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
5. Πέτρος Κατσούλας του Σπυρίδωνος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την 11.12.2025.

Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας την 22.04.2021 και ώρα 11:00 π.μ., στην οποία θα εισηγηθεί την εκλογή του απερχόμενου Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Δημήτρη Τζελέπη ως έκτου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News