Business & Finance Τετάρτη 31/03/2021, 22:21
ΟNLINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Coursera: Ντεμπούντο στο NYSE με άνοδο 18% της μετοχής της

Coursera: Ντεμπούντο στο NYSE με άνοδο 18% της μετοχής της

Με άνοδο 18% έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή της δημοφιλούς online πλατφόρμας εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αποτιμώντας την εταιρεία στα 5,08 δισ.δολάρια. 

Η μετοχή της άνοιξε στα 39 δολάρια συγκριτικά με την τιμή έκδοσης των 33 δολαρίων ανά μετοχή. Η αποτίμηση της online πλατφόρμας κυμαινόταν στα 2,57 δισ.δολάρια μετά τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής της πέρυσι τον  Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Pitchbook. 

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια είχε αποτιμήσει τα 15,7 εκατ.μετοχές της σε μία κλίμακα από 30 έως 33 δολάρια, συγκεντρώνοντας τελικά από την IPO της 519 εκατ.δολάρια. Περί τα 1,1 εκατ.μετοχές εκδόθηκαν από την πώληση μετοχικών μεριδίων. 

Η IPO της Coursera εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των άκρως επιτυχημένων αρχικών δημόσιων εγγραφών που πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό εταιρείες από τον χώρο του Διαδικτύου και της τεχνολογίας γενικότερα και οι οποίες έχουν τα μέγιστα ευνοηθεί από τα περιοριστικά μέτρα εν μέσω της πανδημίας, καθιστώντας υποχρεωτική την online εκπαίδευση. 
  
Η Coursera προσφέρει μεταξύ άλλων και μαθήματα σε cloud computing, για εκμάθηση ξένων γλωσσών και για τον χειρισμό συσκευών. Η πλατφόρμα της χρησιμοποιείται από περισσότερα από 3.700 πανεπιστήμια και κολλέγια σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της. Προκειμένου να διευκολύνει την online εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας, έθεσε σε λειτουργία το «Coursera for Campus» βοηθώντας τα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα να προσφέρουν μαθήματα σε μαθητές που είναι αναγκασμένοι να μένουν στο σπίτι. 
   
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News