ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

N26 – viafintech: Πώς 110 Bazaar θα μετατραπούν σε… ATM

φωτ. Shutterstock

Τη συνεργασία της με την ψηφιακή mobile τράπεζα N26 εγκαινιάζει από σήμερα η viafintech διαθέτοντας την υποδομή συναλλαγών για αναλήψεις ή καταθέσεις μετρητών μέσω εμπορικών σημείων, όπως τα σουπερμάρκετ. Η υπηρεσία κατάθεσης και ανάληψης, viacash, της viafintech ενσωματώνεται στην εφαρμογή N26 ως λύση λευκής ετικέτας (white label solution) και φέρει την επωνυμία CASH26. Οι πελάτες της N26 μπορούν να αξιοποιήσουν τα 110 καταστήματα Bazaar, διαμοιρασμένα σε όλη την Ελλάδα, ως ΑΤΜ για καταθέσεις και αναλήψεις. 

Όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής Ελλάδας της viafintech κ. Αντώνιος Πέππας, παρουσιάζοντας χθες τη σχετική εφαρμογή η διαδικασία είναι απλή. Συγκεκριμένα για την έναρξη μιας συναλλαγής, οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα barcode του ποσού που επιθυμούν να καταθέσουν ή να κάνουν ανάληψη απευθείας από την εφαρμογή N26 στο κινητό τους τηλέφωνο. Η επικύρωση του ποσού θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία barcode που ο πελάτης πρέπει στη συνέχεια να παρουσιάσει στο ταμείο. Ο αριθμός του barcode θα πληκτρολογείται ή θα σαρώνεται όπως οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο για αγορά προϊόν και το ποσό θα ληφθεί ή θα κατατεθεί. Σε αντίθεση με την ανάληψη από ένα ATM, η ανάληψη μέσω viacash είναι δωρεάν για όλους τους πελάτες N26. Ειδικά με το λανσάρισμα, όλοι οι χρήστες viacash και πελάτες της Ν26 θα έχουν 5% έκπτωση σε όλες τις μελλοντικές τους αγορές στα Βazaar, έπειτα από κάθε χρήση CASH26, σαρώνοντας τον κωδικό που θα λαμβάνουν. 

«Οι καταθέσεις και οι αναλήψεις μπορούν πλέον να ολοκληρωθούν ενώ πραγματοποιούμε τις καθημερινές μας αγορές. Η πρόσθετη διαδρομή προς το ATM δεν είναι πλέον απαραίτητη. Το γεγονός ότι ο αριθμός των ΑΤΜ έχει μειωθεί κατά σχεδόν 40% μέσα σε 10 χρόνια, ενώ ακόμη 1 στους 2 υπαλλήλους λαμβάνει μέρος του μισθού του σε μετρητά, καθιστά αυτή τη νέα εναλλακτική προσέγγιση για τη διαχείριση των βασικών τραπεζικών αναγκών απαραίτητη» σχολιάζει  ο κ.  Πέππας, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας της viafintech.

Η ενσωμάτωση της viacash στην εφαρμογή N26 λανσαρίστηκε σε άλλες αγορές στο παρελθόν όπως τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία και από τότε έχει γίνει ευρέως γνωστή. Η viafintech συνδέει εμπόρους λιανικής, επιχειρήσεις και καταναλωτές ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας της με σκοπό την προσφορά ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. Το ισχυρό API της viafintech συνδέει τις επιχειρήσεις με πάνω από 20.000 καταστήματα συνεργατών λιανικής στην Ευρώπη, όπως τα REWE, Rossmann, PENNY, BILLA, SBB, PAM και dm και εξασφαλίζει μια ομαλή και πλήρως αυτοματοποιημένη αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των μερών.

Η υποδομή πληρωμών της viafintech επιτρέπει ποικίλες υπηρεσίες όπως τραπεζικές υπηρεσίες που βασίζονται στα μετρητά πχ. αναλήψεις, καταθέσεις και μεταφορές χρημάτων, μεθόδους πληρωμής χωρίς μετρητά, προπληρωμένες λύσεις π.χ. δωροκάρτες και πολλά άλλα. Η viafintech είναι γνωστή με την επωνυμία Barzahlen / viacash στη Γερμανία και την Αυστρία, καθώς και ως viacash στην Ελβετία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 στη Γερμανία (ως Cash Payment Solutions GmbH) και διοικείται από τους Achim Bönsch, Sebastian Seifert, Junichi Takemura και Andreas Veller

«Το λανσάρισμα της υπηρεσίας CASH26 στην Ελλάδα είναι μέρος του κύριου στόχου μας: να κάνουμε την τραπεζική εμπειρία εύκολη και πρακτική για όλους τους Έλληνες πελάτες, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας που αναπτύχθηκαν με τοπικούς συνεργάτες» σχολιάζει ο Andrea Isola, Γενικός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης της N26, «Εάν ισχύει ότι υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για πληρωμές χωρίς μετρητά, τότε οι Έλληνες χρήστες εξακολουθούν να είναι πολύ συνδεδεμένοι με αυτά. Για αυτό το λόγο, είμαστε περήφανοι που αποτελούμε την πρώτη ψηφιακή τράπεζα που λάνσαρε την CASH26 στην Ελλάδα, ακολουθώντας τη φιλοσοφία μας να κάνουμε την εμπειρία κατάθεσης και ανάληψης ολοένα πιο άνετη και γρήγορη », καταλήγει ο Andrea Isola.

Ο CFO των σούπερ μάρκετ Bazaar, κ. Σπύρος Πετσάλης, είναι θετικός για την πορεία της συνεργασίας με τη viafintech, «Το να είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία που εφάρμοσε το προϊόν viacash μας έκανε ιδιαίτερα περήφανους. Αλλά τώρα, έχοντας τον πρώτο ουσιαστικό τραπεζικό συνεργάτη στο πλάι μας, η συνεργασία θα δείξει την πραγματική της δύναμη: Προσφέροντας μια υπηρεσία προστιθέμενης αξίας την οποία θα απολαύσουν όλοι μας οι πελάτες, καθώς διευκολύνει την καθημερινή τους ζωή και βελτιώνει την αγοραστική τους εμπειρία στα σούπερ μάρκετ Bazaar» .

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News