Business & Finance Παρασκευή 26/03/2021, 21:00
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

«Ανάσα ζωής» 2,4 δισ.ευρώ για τη Douglas

«Ανάσα ζωής» 2,4 δισ.ευρώ για τη Douglas

Μόλις πριν από δύο μήνες, ο γερμανικός όμιλος λιανικής στον χώρο της ομορφιάς και των αρωμάτων, Douglas, βρισκόταν στο χείλος της αναδιάρθρωσης χρέους και έτοιμος να κλείσει 500 καταστήματα. Τώρα, εξασφάλισε «ανάσα ζωής». 

Ο όμιλος Douglas, που ελέγχεται από τη CVC Capital Partners, κατέληξε σε συμφωνία αναχρηματοδότησης ύψους 2,4 δισ.ευρώ, καθώς οι επενδυτές εκφράζουν εμπιστοσύνη για επαναλειτουργία της γερμανικής οικονομίας, βάζοντας στην άκρη τα απογοητευτικά στοιχεία, όπως μείωση των πωλήσεων και κλείσιμο καταστημάτων. Μόλις πριν από ένα χρόνο, το χρέος της εταιρείας διαπραγματευόταν περίπου στο ένα-τρίτο της ονομαστικής της αξίας. 

«Εάν η αγορά υποστηρίζει ένα όνομα όπως η Douglas, τότε θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο και για άλλες αντίστοιχες υπερχρεωμένες εταιρείες να κάνουν το ίδιο και αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε πολύ πιο δυναμικές συμφωνίες στην αγορά τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο Τζεφ Μιούλερ, υπεύθυνος για τις εκδόσεις υψηλής απόδοσης της Eaton Vance.  

Ωστόσο, οι επενδυτές απαίτησαν υψηλότερη τιμολόγοση για να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο με τον οποίο επιβαρύνονται και η εταιρεία καλείται να αυξήσει το μέγεθος της πιο ακριβής κατηγορίας χρέους της. 

Με την αναχρηματοδότηση αυτή, η Douglas θα δρομολογήσει μεταξύ άλλων και τη μετάβασή της στις online δραστηριότητες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News