Business & Finance Δευτέρα 22/03/2021, 19:30
IPO

Deliveroo: Στα 12 δισ. δολάρια εκτιμάται η κεφαλαιοποίησή της

Deliveroo: Στα 12 δισ. δολάρια εκτιμάται η κεφαλαιοποίησή της

Τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στη Βρετανία θα πραγματοποιήσει η Deliveroo, μετά την είσοδο του γίγαντα εμπορευμάτων Glencore στο χρηματιστήριο πριν από μία περίπου δεκαετία, από τη στιγμή που το πλαίσιο διακύμανσης για τη διαμόρφωση της τιμής μετοχής της αποτιμά την εταιρεία διανομής φαγητού στα 12 δισ.δολάρια. 

Η βρετανική κυβέρνηση παρουσιάζει την υποστηριζόμενη από την Amazon εταιρεία διανομής φαγητού ως μία τρανταχτή ένδειξη ότι το Σίτι του Λονδίνου εξακολουθεί να προσελκύει μεγάλες αρχικές δημόσιες εγγραφές και μετά την έξοδό του από την Ε.Ε..Η Deliveroo αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή στο Λονδίνο μετά την αντίστοιχη της Glencore το Μάιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία του χρηματιστηρίου αξιών του Λονδίνου.  

Η Deliveroo θα αποτελέσει επίσης και τη μεγαλύτερη IPO από τον τεχνολογικό χώρο που πραγματοποιείται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, υποσκελίζοντας την αντίστοιχη της The Hut Group πέρυσι, που «είδε» την κεφαλαιοποίησή της να εκτινάσσεται στα 5,4 δισ. στερλίνες κατά την IPO της. Η εταιρεία επωφελήθηκε τα μέγιστα από το κλείσιμο των εστιατορίων στη διάρκεια της πανδημίας, με τη συνολική αξία των παραγγελιών της να αυξάνεται 64,3% στα 4,1 δισ.στερλίνες. 

Ωστόσο, εξακολουθούν να υφίστανται πολλά ερωτήματα ως προς το εάν η εταιρεία καταφέρει να διατηρήσει αυτή την κεκτημένη ταχύτητα, όταν θα αρθούν οι περιορισμοί αλλά και να επιστρέψει σε κερδοφορία, από τη στιγμή που παρουσίασε ζημίες 223,7 εκατ.στερλινών πέρυσι. 

Η Deliveroo έθεσε την τιμή μετοχής της για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο στα 3,90 έως 4,60 στερλίνες, γεγονός που της προσδίδει χρηματιστηριακή αξία έως 8,8 δισ.στερλίνες (12 δισ.δολάρια).

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News