Business & Finance Τρίτη 17/11/2020, 13:42
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ίλον Μασκ: Από τα πρόθυρα της χρεοκοπίας, 3ος πλουσιότερος στον κόσμο

Ίλον Μασκ: Από τα πρόθυρα της χρεοκοπίας, 3ος πλουσιότερος στον κόσμο

Κατά 15 δισ. δολάρια αυξήθηκε η προσωπική περιουσία του Ίλον Μασκ, καθώς η μετοχή της Tesla προστέθηκε στον αμερικανικό χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 τη Δευτέρα. Πλέον, ο ιδρυτής της Tesla ετοιμάζεται να γίνει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ξεπερνώντας τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. 

Με την ανακοίνωση της εισαγωγής της Tesla στον S&P 500, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτινάχθηκε χθες κατά 14%, για να κλείσει στα 408,09 δολάρια. 

Αυτό σημαίνει ότι η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε στα 117,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ο επιχειρηματίας έχει κερδίσει 90 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο. Και πλέον ξεπερνά τον Ζάκερμπεργκ, που διαθέτει περιουσία 106 δισ. δολαρίων, για να γίνει τρίτος ανάμεσα στους πλουσιότερους του πλανήτη. 

Δεν τα έχει καταφέρει και άσχημα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Tesla βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τη χρεοκοπία, όταν πάσχιζε να φέρει το Model 3 στην αγορά. «Το πιο λίγο που απείχαμε  (από τη χρεοκοπία) ήταν ένας μήνας. Η παραγωγή του Model 3 ήταν γεμάτη με ακραίο στρες και πόνο για πολύ καιρό – από τα μέσα του 2017 έως τα μέσα του 2019. Ήταν μία κόλαση στην παραγωγή και τα logistics», είχε παραδεχθεί πρόσφατα στο Twitter ο Μασκ.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News