Business & Finance Δευτέρα 1/03/2021, 20:22
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πτώχευσε εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στο Τέξας, το πρώτο «θύμα» της κακοκαιρίας

Πτώχευσε εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στο Τέξας, το πρώτο «θύμα» της κακοκαιρίας

Αίτηση να τεθεί υπό καθεστώς χρεοκοπίας κατέθεσε σήμερα η μεγαλύτερη και γηραιότερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας, καθώς δεν κατάφερε να αποπληρώσει υποχρεώσεις της ύψους 1,8 δισ.δολαρίων προς το δίκτυπο ηλεκτροδότησης της πολιτείας, αποτελώντας το πρώτο «θύμα» της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας.

Πρόκειται για την Brazos Electric Power Cooperative, η οποία αποτελεί έναν από τους 12 παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη συγκεκριμένη πολιτεία την προηγούμενο μήνα. Η κατάρρευση του εν λόγω παρόχου απειλεί και άλλες εταιρείες κοινής ωφελείας που έχουν χρεωθεί με πολλά δισεκατομμύρια δολάρια από τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος οι οποίες έγιναν στη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Οι ασυνήθιστα ψυχρές θερμοκρασίες χτύπησαν σχεδόν το ήμισυ του
σταθμών παραγωγής ενέργειας του Τέξας στα μέσα Φεβρουαρίου, αφήνοντας 4,3 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς θέρμανση ή φως για μέρες και παγώνοντας το δίκτυο υδροδότησης προς σπίτια και επιχειρήσεις. Η Brazos και άλλοι οπερέιτορς που δεσμεύτηκαν
για την παροχή ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτροδότησης χωρίς ωστόσο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καλούνται τώρα να αγοράσουν ρεύμα αντικατάστασης σε υψηλές τιμές και παράλληλα να καλύψουν και τους απλήρωτους λογαριασμούς άλλων εταιρειών. 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News