Business & Finance Πέμπτη 5/11/2020, 16:57
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Στα 0,50 ευρώ χαμηλώνει την τιμή στόχο η HSBC

Alpha Bank: Στα 0,50 ευρώ χαμηλώνει την τιμή στόχο η HSBC

Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα της Alpha Bank προχωρά η HSBC, με αποτέλεσμα να χαμηλώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της τράπεζας στα 0,50 ευρώ, από τα 0,70 ευρώ προηγουμένως. Με τα περιθώρια ανόδου της μετοχής να υπολογίζονται στο 14,2%, ο οίκος διατηρεί τη σύσταση διακράτησης που έχει εκδώσει για την Alpha Bank. 

Η HSBC υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα της Alpha Bank κατά 16% για το 2021 και κατά 21% για το 2022, καθώς προσαρμόζει τις εκτιμήσεις για τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα στις προσδοκίες της για χαμηλότερη αύξηση των δανείων και χαμηλότερες αποδόσεις στα assets. 

Με τη μετοχή να έχει σημειώσει πτώση 20% τους τελευταίους τρεις μήνες, πλέον διαπραγματεύεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στις 0,12 φορές τη λογιστική αξία του επόμενου έτους. «Σε αυτό το επίπεδο, πιστεύουμε ότι τα χαμηλότερα κέρδη και οι κίνδυνοι στην ποιότητα των assets από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, έχουν αποτιμηθεί στην τιμή της μετοχής», σημειώνουν οι αναλυτές της HSBC. 

Η ολοκλήρωση της τιτλοποίησης Galaxy θα είναι χωρίς αμφιβολία ένα τεράστιο βήμα προς τη μείωση του ρίσκου στον ισολογισμό της τράπεζας, όμως δεν αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική επανατιμολόγηση της μετοχής, εκτιμά ο οίκος. Και αυτό γιατί ακόμα και μετά το Galaxy, η Alpha Bank θα έχει ένα σχετικά υψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο 24%, ενώ και η παρόμοια τιτλοποίηση της Eurobank δεν  προκάλεσε ουσιαστικό rerating της μετοχής της. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News