Business & Finance Παρασκευή 26/02/2021, 22:02
ΕΞΑΓΟΡΕΣ

Birkenstock: Το μερίδιο πλειοψηφίας της περνά πλαγίως στη LVMH

Birkenstock: Το μερίδιο πλειοψηφίας της περνά πλαγίως στη LVMH

Στην πώληση πλειοψηφικού μεριδίου της στην εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου L Catterton, που υποστηρίζεται από τη LVMH, προχώρησε η Birkenstock, σε μία συμφωνία που βάζει τη γνωστή για τις ανατομικές σαγιονάρες της γερμανική εταιρεία στην «τροχιά» του γαλλικού ομίλου πολυτελών ειδών.

Η οικογενειακή γερμανική εταιρεία δεν αποκάλυψε το ύψος της συμφωνίας, η οποία, όπως ανακοίνωσε, θα την βοηθήσει να επεκταθεί σε Κίνα και Ινδία, αλλά και να κάνει πιο εύκολη τη μετάβασή της στην online εποχή. Πηγές ωστόσο αποκάλυψαν ότι η συμφωνία αποτιμά την εταιρεία γύρω στα 4 δισ.ευρώ. Μέρος της Birkenstock θα αγοράσει και η Financiere Agache, το οικογενειακό γραφείο του Γάλλου δισεκατομμυριούχου και αφεντικού της LVMH Μπερνάρ Αρνό, που συμμετέχει στη συμφωνία μαζί με την L Catterton.

«Η Birkenstock ιδρύθηκε πριν από 250 χρόνια και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα λίγα εμβληματικά brands στον χώρο του υποδήματος. Εκτιμάμε πραγματικά τα brands που φέρουν μία τόσο μεγάλη κληρονομιά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αρνό. Η Birkenstock, η οποία πωλεί τα σανδάλια της σε 100 χώρες, ανακοίνωσε ότι το 2020 ήταν «έτος ρεκόρ» παρά την πανδημία του Covid-19, επεκτείνοντας την παραγωγική δυναμικότητά της στη Γερμανία.

Η L Catterton συστήθηκε το 2016 ως κοινοπραξία ανάμεσα στην εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Catterton, τη LVMH και τον Όμιλο Αρνό, την οικογενειακή εταιρεία συμμετοχών του Αρνό. Διαχειρίζεται ενεργητικό αξίας 23 δισ.δολαρίων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News