Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 09:47
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα νέα ξενοδοχεία που ετοιμάζουν να ανοίξουν τις πύλες τους στην Αθήνα

Τα νέα ξενοδοχεία που ετοιμάζουν να ανοίξουν τις πύλες τους στην Αθήνα

Η πρωτεύουσα ετοιμάζεται να υποδεχθεί νέα μεγάλα ξενοδοχεία. Το πότε ακριβώς θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν και αυτά επισκέπτες εξαρτάται βέβαια από τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και τον κρίσιμο παράγοντα της ζήτησης. Οι εταιρείες διαχείρισης θέλουν να αποφύγουν σε κάθε περίπτωση αχρείαστα πισωγυρίσματα. 

Όπως αναφέρεται σήμερα σε ρεπορτάζ της Καθημερινής οι εργασίες σε πολλά νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας είναι στο τελικό στάδιο. Κάποια μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν ήδη από το 2020. Ωστόσο, η πανδημία ανέτρεψε τον προγραμματισμό, οδηγώντας σε πολύμηνες αναβολές και επιβράδυνση των εργασιών ανακατασκευής.

Από τις σημαντικότερες νέες μονάδες που θα λειτουργήσουν είναι το πρώην Esperia, στην οδό Σταδίου. Η επένδυση των 10 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του κτιρίου βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της, με τις σχετικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εγκαίνια εντός του καλοκαιριού. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο μισθώνεται από τον όμιλο Fattal και το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει υπό το σήμα της NYX Athens.

Η έτερη ισραηλινή ξενοδοχειακή αλυσίδα, Brown Hotels, ετοιμάζεται να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες και το πρώην La Mirage, με την επωνυμία Lighthouse Athens. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται και η λειτουργία της τέταρτης μονάδες της Brown πέριξ της Ομόνοιας- ένα μπουτίκ ξενοδοχείο που ετοιμάζει στην οδό Ευριπίδου 82, σε συνεργασία με την επίσης ισραηλινή εταιρεία Ficus Investments.

Η Prodea Investments την ίδια ώρα έχει στο επίκεντρο των σχεδίων της ανακατασκευή και λειτουργία του Σαρόγλειου Μεγάρου, στην πλατεία Ομονοίας, ως ξενοδοχείου. Το έργο και υλοποιείται υπό το κοινό σχήμα που έχει δημιουργήσει η εισηγμένη με την Dimand Real Estate και την EBRD. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να προσεγγίσει τα 20 εκατ. ευρώ. Κοντά σε λειτουργία είναι και το ακίνητο που έχει αγοράσει η εταιρεία στο Μοναστηράκι ήδη από το 2018. 

Στην οδό Λιοσίων 93 ετοιμάζεται να λειτουργήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες το The Cohort Athens, που έχει αναπτυχθεί από έναν επενδυτή από τον Λίβανο. Σύμφωνα με τους επενδυτές, πρόκειται για το πρώτο «έξυπνο» ξενοδοχείο της Αθήνας, καθώς θα συνδυάζει διαμονή με εργασία, παρέχοντας όμως και ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News