Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 22:09
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

Lufthansa: Προσανατολίζεται σε παραγγελίες μικρότερων αεροσκαφών

Lufthansa: Προσανατολίζεται σε παραγγελίες μικρότερων αεροσκαφών

Σε μία κίνηση να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες όπως τείνουν να διαμορφωθούν στη μετά του κορωνοϊού εποχή, η Lufthansa βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κατασκευαστές αεροσκαφών προκειμένου να αλλάξει τις παραγγελίες για μεγάλα αεροσκάφη αντικαθιστώντας τα με μικρότερου μεγέθους μοντέλα. 

Με αυτή την κίνηση, ο γερμανικός αερομεταφορέας θέλει να προσαρμόσει το στόλο του στη μείωση των διατλαντικών επιχειρηματικών ταξιδίων καθώς η κρίση του κορωνοϊού αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της ζήτησης. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ευρώπης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με Airbus και Boeing αναφορικά με τις υφιστάμενες παραγγελίες του, με τους κατασκευαστές να δείχνουν ευελιξία, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Κάρστεν Σποχρ. 

Ο Σποχρ εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν η ζήτηση για επιχειρηματικά ταξίδια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ θα επιστρέψει ποτέ στα προ του κορωνοϊού επίπεδα. 

Η Lufthansa έχει παραγγείλει 20 Boeing 777X και 41 Airbus A350-900. Ηδη, αρκετοί πελάτες της Boeing που έχουν παραγγείλει 777 εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να αλλάξουν την παραγγελία με μικρότερα 787 Dreamliners. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News