Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 18:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Η προσφυγή στη δικαιοσύνη η μόνη διέξοδος των μετόχων της MLS 

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Η προσφυγή στη δικαιοσύνη η μόνη διέξοδος των μετόχων της MLS 

Την προσφυγή στη δικαιοσύνη των μετόχων και των ομολογιούχων προτείνει ως μοναδική διέξοδο για τους μετόχους και τους ομολογιούχους της MLS, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Παράλληλα απευθύνει έκκληση σε όλους τους μετόχους και τους ομολογιούχους που έχουν ζημιωθεί, να συμμετάσχουν μαζικά στην Ένωση Ελλήνων Επενδυτών για να διεκδικήσουν την πλήρη αποζημίωση τους είτε από τους μεγαλομετόχους, είτε από την εταιρεία είτε από τους Ορκωτούς ελεγκτές, είτε ακόμη και από τις Αναδόχους των Ομολόγων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών είχε καταθέσει τον Ιούνιο του 2020 παρέμβαση υπέρ των μελών της κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της MLS, ζητώντας την συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των μεγαλομετόχων και των ορκωτών ελεγκτών, ενόψει της διαφαινόμενης βεβαίας αθέτησης των υποχρεώσεων της, ωστόσο τότε η Ελληνική Δικαιοσύνη είχε κρίνει ότι δεν στοιχειοθετούνταν άμεσος κίνδυνος για τους μετόχους και είχε απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα. Βεβαίως οι άμεσες εξελίξεις, ανέδειξαν το πόσο εσφαλμένη ήταν αυτή η δικαστική κρίση.

Τότε η διοίκηση της MLS ισχυριζόταν στο δικαστήριο ότι: 1) Οι ομολογιούχοι δεν έχουν χάσει κάτι, τα ομόλογα “εξυπηρετούνταν” αφού οι καταβολές των κουπονιών γίνονταν κανονικά… 2) Μια μικρή “διαφωνία” υπάρχει μόνο με την Ε.Κ. σε “τεχνικό επίπεδο”. 3) Έχει προσλάβει ήδη ελεγκτικό οίκο από τους big 4 για να κάνει αναλυτικό έλεγχο κλπ.

Τελικά ο έλεγχος αυτός έγινε, από συμβουλευτική εταιρεία ωστόσο και όχι από ελεγκτική και κατέληξε ότι η “διαφωνία” εκτεινόταν στα -8,2 εκατ ευρώ απομείωση στην αξία των άυλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, κάτι που ανατρέπει άρδην την χρηματοοικονομική εικόνα της εταιρείας, καθώς αυτό το νούμερο αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% περίπου επί του ενεργητικού της.

Οδηγηθήκαμε συνεπώς στη σημερινή κατάσταση, όπου η εταιρεία έχει ήδη αθετήσει πληρωμές κουπονιών ομολόγων και στα 3 ομόλογά της ενώ με ανακοίνωση της προς την Ε.Κ. επικαλείται την πανδημία ως λόγο τόσο για την καθυστέρηση σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων 2019, όσο και για την αρνητική πορεία των εσόδων της. Ωστόσο είναι γνωστό ότι παγκοσμίως οι εταιρείες πληροφορικής και ηλεκτρονικών ειδών έχουν αντίθετα αυξήσει τον τζίρο και τα κέρδη τους λόγω της καραντίνας και της επακόλουθης αύξησης των πωλήσεων σε ηλεκτρικά προϊόντα και συσκευές που εξυπηρετούν την εξ αποστάσεως επικοινωνία και εργασία, κι όχι το αντίθετο. Η MLS αποτελεί μοναδική ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία αρνητικων αποτελεσμάτων στον κλάδο της την εποχή αυτή.

Παρά την ειλικρινή προσπάθειά μας να μην ταυτίσουμε την υπόθεση αυτή με αυτή της Folli Follie, τελικά ο αλαζονικός τρόπος συμπεριφοράς της διοίκησης της εταιρείας προς τους μετόχους της και η απόκρυψη ουσιωδών πληροφοριών, έχει οδηγήσει στην απώλεια κάθε ίχνους εμπιστοσύνης προς τα λεγόμενα τους.

Αλήθεια, για την υπόθεση της θυγατρικής LASERLOCK, που από ότι φαίνεται αποτελούσε την μέθοδο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ αφαίμαξης των αποθεματικών της εισηγμένης εταιρείας MLS, θα μας πούν κάτι οι έως προτινος λαλίστατοι και υπερόπτες ιθύνοντες της MLS ή η καραντίνα τους προκάλεσε και μόνιμη αφωνία; ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, αλλά σε αυτή την χώρα της κοντής μνήμης… υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που προηγούνται, θρασείς κι αμετανόητοι, εις υγείαν των κορόιδων.

Επειδή λοιπόν, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η ανοχή οδηγεί στην συνενοχή: 

Καλούμε λοιπόν ξανά όλους τους μετόχους και τους ομολογιούχους που έχουν ζημιωθεί από αυτό το νέο οικονομικό σκάνδαλο, να συμμετέχουν μαζικά στην Ένωση Ελλήνων Επενδυτών για να διεκδικήσουν την πλήρη αποζημίωση τους είτε από τους μεγαλομετόχους, είτε από την εταιρεία είτε από τους Ορκωτούς ελεγκτές, είτε ακόμη και από τις Αναδόχους των Ομολόγων.

Επαναλαμβάνουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στις Ομαδικές Αγωγές της Ένωσης, να επικοινωνήσουν άμεσα με το 210.3633104, ή να στείλουν mail στο [email protected] ή στο [email protected] με την ένδειξη “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ MLS”

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Επενδυτών και Χρηστών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

www.betterfinance.eu»

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News