ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιοι υπέβαλαν προσφορές για τα ακίνητα της Ektasis

Ασφαλιστικά μέτρα ενδέχεται να υποβάλει τη Δευτέρα ο ιδρυτής της εταιρείας

Ποιοι υπέβαλαν προσφορές για τα ακίνητα της Ektasis

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι δεκαπέντε πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για την πώληση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Ektasis. Η διαδικασία εκποίησης των 31 ιδιοκτησιών εκτιμώμενης αξίας 100 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, με προσφορές να έχουν καταθέσει οι εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων Dimand και Ten Brinke, η Prodea, ο όμιλος Μυτιληναίος και η Noval. H Trastor δεν έδωσε το «παρών» στο διαγωνισμό, ενώ δύο εφοπλιστές καίτοι είχαν, αρχικά, ενδιαφερθεί, δεν κατέθεσαν προσφορές. Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος, που ενοικιάζει τέσσερα ακίνητα της εταιρείας-δύο στον Αγ.Δημήτριο και τα υπόλοιπα σε Βριλήσσια και Ηράκλειο Κρήτης- υπέβαλε προσφορά.

Η συμμετοχή στη διαδικασία εκποίησης των ακινήτων της Ektasis προϋποθέτει την υποβολή εγγυητικής επιστολής με αξία ίση με το προσφερόμενο, για κάθε ακίνητο, τίμημα, ενώ απαιτείται ένα μακρύ χρονικό διάστημα, ωσότου επικυρωθούν από τη δικαιοσύνη τα αποτελέσματα των 15 διαγωνισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, η Ektasis κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για τον ορισμό στην εταιρεία προσωρινής διοίκησης, ενώ τη Δευτέρα δρομολογεί την υποβολή νέων ασφαλιστικών με στόχο το «πάγωμα» των διαγωνισμών. Ωστόσο, οι πιθανότητες να γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά είναι περιορισμένες, σύμφωνα με όσα αναφέρουν νομικοί κύκλοι.

Από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της Ektasis το ισχυρότερο ενδιαφέρον προσέλκυσε το οικόπεδο 17 στρεμμάτων επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στην περιοχή Σώρος του Αμαρουσίου, όπου βρίσκεται το ερειπωμένο κτήριο που φιλοξενούσε μέχρι το 2009 την έδρα της Kodak. Το ακίνητο αποτελεί μία από τις τελευταίες αδόμητες εκτάσεις του Αμαρουσίου και βρίσκεται σε κομβική τοποθεσία, με εγγύτητα στην Αττική Οδό και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες (Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Πεντέλης κτλ). Το χαρτοφυλάκιο της Ektasis, που εκποιήθηκε, περιλαμβάνει οικόπεδο στη συμβολή της Λ.Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στην Κηφισιά όπου βρίσκεται ημιτελές κτίσμα, ιδιοκτησία 4,8 στρεμμάτων στην Λεωφ. Αμαρουσίου στο Ηράκλειο όπου βρισκόταν η ψυχιατρική κλινική Αγία Τριάδα, αλλά και πέντε αγροτεμάχια από 20 έως 40 στρέμματα, το καθένα, στον Μαραθώνα.

Εκτός από οικόπεδα, το χαρτοφυλάκιο της Ektasis περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα στον Άγιο Δημήτριο και τα Βριλήσσια στην Αττική, όπως και στο Ηράκλειο Κρήτης που είναι μισθωμένα σε αλυσίδες λιανικής και σουπερμάρκετ. Αυτά εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν ενδιαφέρον από ΑΕΕΑΠ και επενδυτικά σχήματα που αναζητούν να επενδύσουν σε ακίνητα με φερέγγυους μισθωτές. Σημειώνεται ότι η Ektasis ήταν από τους ισχυρούς «παίκτες» της ελληνικής αγοράς ακινήτων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, φτάνοντας στο σημείο να ελέγχει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων και συμβάσεων leasing αξίας άνω των 390 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News