Business & Finance Κυριακή 7/02/2021, 19:15
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ

Εντυπωσιακή ανάκαμψη της ζήτησης για μπύρα «βλέπει» η Carlsberg το φετινό καλοκαίρι

Εντυπωσιακή ανάκαμψη της ζήτησης για μπύρα «βλέπει» η Carlsberg το φετινό καλοκαίρι

Εντυπωσιακή ανάκαμψη της ζήτησης για μπύρα προβλέπει το φετινό καλοκαίρι η Carlsberg, καθώς τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν και περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί. 

Ο Κέις ‘τ Χαρτ, διευθύνων σύμβουλος της δανικής ζυθοποιίας, της τρίτης μεγαλύτερης στον κόσμο, ανέφερε, σε δηλώσεις του στους FT, ότι αναμένει ένα «φυσιολογικό καλοκαίρι» μετά από μία σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας τους επόμενους μήνες, παρότι, όπως είπε, υπάρχει εξαιρετικά υψηλός βαθμός αβεβαιότητας. 

Μάλιστα, κάνει σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο έναν αιώνα πριν, μετά την Ισπανική Γρίπη και τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, προβλέποντας ότι θα υπάρξει τεράστια αύξηση της ζήτησης για τα πάντα, όπως και τότε. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι οι παμπ και οι μπυραρίες που θα επιβιώσουν του Covid-19 θα τα πάνε πολύ καλά. 

Οπως και οι ανταγωνιστές της Anheuser-Busch InBev και Heineken, έτσι και η δανική ζυθοποιία αντιμετώπισε μία πολύ δύσκολη χρονιά το 2020. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της σε παμπ, εστιατόρια και ξενοδοχεία μειώθηκαν 20% εξαιτίας των lockdowns, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα από τα καταστήματα λιανικής αυξήθηκαν, καθώς η αύξηση αυτή δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τις απώλειες. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Carlsberg προέβλεψε αύξηση των φετινών λειτουργικών κερδών κατά 3% έως 10% με την υπόθεση ότι η Ευρώπη θα έχει ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο και ότι τα παμπ και τα εστιατόρια θα αρχίσουν να ανοίγουν σταδιακά στο δεύτερο τρίμηνο για να έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα έως το καλοκαίρι. Προϋπόθεση επίσης να συνεχιστεί και η ανάκαμψη στην Κίνα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News