Business & Finance Σάββατο 6/02/2021, 20:41
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Παραγγελία περισσότερων από 700 φορτηγών ΠΦΑ έχει κάνει η Amazon

Παραγγελία περισσότερων από 700 φορτηγών ΠΦΑ έχει κάνει η Amazon

Εκατοντάδες φορτηγά που θα κινούνται με πεπιεσμένο φυσικό αέριο (ΠΦΑ) έχει παραγγείλει η Amazon.com, στο πλαίσιο των προσπάθειών της να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Η πανδημία του κορωνοϊού αύξησε σημαντικά τις διανομές εμπορευμάτων, καθώς ο κόσμος μένει κλεισμένος στα σπίτια του, με αποτέλεσμα ο όγκος των εμπορευματικών μεταφορών να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019. Ομως, η αύξηση αυτή στους δρόμους σημαίνει και μεγαλύτερη μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς τα μεγάλα φορτηγά εκπέμπουν περισσότερους ρύπους καυσίμων στο περιβάλλον σε σύγκριση με τα επιβατηγά οχήματα. Το μεγαλύτερο μέρος των εμπορευματικών μεταφορών στις ΗΠΑ γίνεται μέσω μεσαίου και μεγάλων φορτηγών, που ευθύνονται για περισσότερο από το 20% των ρύπων οι οποίοι προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, παρότι εκπροσωπούν λιγότερο από το 5% του οδικού στόλου, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών. 

«Η Αmazon αναζητά νέες βιώσιμες λύσεις για τις εμπορευματικές μεταφορές και στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε δοκιμή νέων τύπων οχημάτων, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρικών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Μέχρι στιγμής, έχει παραγγείλει περισσότερα από 700 φορτηγά ΠΦΑ. 

Oι πωλήσεις του online ομίλου λιανικής αυξήθηκαν 38% το 2020. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την ουδετερότητα του διοξειδίου του άνθρακα έως το 2040. 

Σημειώνεται ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστα για φορτηγά μεγάλου βάρους σε σχέση με το μέσο όρο των επιβατηγών αυτοκινήτων.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News