Business & Finance Παρασκευή 5/02/2021, 18:09
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύει ο όμιλος Grimaldi τις γραμμές Ανκόνα – Ηγουμενίτσα – Πάτρα 

Ενισχύει ο όμιλος Grimaldi τις γραμμές Ανκόνα – Ηγουμενίτσα – Πάτρα 

Σε ενίσχυση της γραμμής Ανκόνα – Ηγουμενίτσα – Πάτρα προχωράει ο όμιλος Γκριμάλντι, με δύο επιπλέον δρομολόγια από το λιμάνι της Αδριατικής σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα. Τέσσερα πλοία θα εξυπηρετούν τις γραμμές που ενώνουν τις δύο ακτές της Αδριατικής.

Δύο πλοία θα εξυπηρετούν έξι φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Ανκόνα Πάτρα, με αναχωρήσεις το απόγευμα και το βράδυ και άφιξη στο λιμάνι προορισμού μετά από περίπου 22 ώρες. Τα πλοία που θα εκτελούν το δρομολόγιο θα είναι το Europa Palace (πρώην Cruise Olbia) και το Cruise Bonaria, το οποίο και θα αντικατασταθεί στο τέλος Μαρτίου από το Zeus Palace.

Το κρουαζιερόπλοιο Europa Palace έχει μήκος 204 μέτρα με ταχύτητα εξυπηρέτησης 25 κόμβους, μπορεί να φιλοξενήσει 1.600 επιβάτες και 270 αυτοκίνητα, καθώς και 135 ρυμουλκούμενα. Το Zeus Palace, το οποίο έχει μήκος 211 μέτρα και ταχύτητα 25 κόμβους, μπορεί να μεταφέρει 1.380 επιβάτες, 100 αυτοκίνητα και περίπου 120 ρυμουλκούμενα.

Ακόμη δύο πλοία θα εξυπηρετούν καθημερινά το δρομολόγιο Ανκόνα – Ηγουμενίτσα, τα Φλωρεντία και Κέρκυρα. Θα ξεκινούν στις 19:30 κάθε μέρα από το λιμάνι της Ανκόνας και θα φθάνουν στις 17:00 της επομένης στην Ηγουμενίτσα, ενώ η αναχώρηση από την Ελλάδα είναι προγραμματισμένη στις 21:30, με άφιξη την επόμενη ημέρα στο λιμάνι της Ιταλίας επίσης στις 17:00.  

Τόσο το πλοίο Φλωρεντία όσο και το πλοίο Κέρκυρα έχουν μήκος 186 μέτρα, φθάνουν σε ταχύτητα έως τους 23 κόμβους και μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 950 επιβάτες, καθώς και 160 αυτοκίνητα και περίπου 135 ρυμουλκούμενα.
                 
«Χάρη στην ανάπτυξη δύο ακόμη πλοίων, από τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε συχνότερες αναχωρήσεις και μεγαλύτερη χωρητικότητα στους πελάτες μας που ταξιδεύουν ή μεταφέρουν εμπορεύματα», δήλωσε ο Εμανουέλε Γκριμαλντί, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News