Business & Finance Παρασκευή 5/02/2021, 13:46
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eldorado Gold: Πέφτουν οι υπογραφές για τα μεταλλεία Κασσάνδρας

Eldorado Gold: Πέφτουν οι υπογραφές για τα μεταλλεία Κασσάνδρας

Υπογράφεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος η αναθεωρημένη σύμβαση για τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Στην τελετή συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, ο CEO του ομίλου Eldorado Gold, George Burns, ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του ομίλου, Χρήστος Μπαλάσκας και οι πρέσβεις του Καναδά και των ΗΠΑ.

Η νέα συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και Καναδών σηματοδοτεί την επανέναρξη του έργου-σηματωρού της επένδυσης στην Ελλάδα της Eldorado Gold, της μονάδας, δηλαδή, στις Σκουριές μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται η κατεργασία του πορφυριτικού κοιτάσματος, το οποίο περιέχει 0,49% χαλκό και 0,74 γρ/τόνο χρυσό, με σκοπό την παραγωγή χρυσού. 

Όπως έχει γράψει το moneyreview.gr τα βασικά σημεία της αναθεωρημένης, 25ετούς διάρκειας, συμφωνίας, που θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή, προβλέπουν την αύξηση κατά 10% των μεταλλευτικών τελών και δεσμεύσεις για αυξημένες επενδύσεις ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εκτιμάται ότι το 1 δισ. θα επενδυθεί κατά την πρώτη πενταετία της παραχώρησης με αντικείμενο την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού  στις Σκουριές, με την Eldorado να υλοποιεί μέθοδο κατεργασίες με το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News