Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 22:40
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ισχυρή δέσμευση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Amazon στα βιντεοπαιχνίδια

Ισχυρή δέσμευση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Amazon στα βιντεοπαιχνίδια

Μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon.com, ο Αντι Τζάσι, νυν επικεφαλής του τμήματος cloud computing, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για τη δημουργία βιντεοπαιχνιδιών, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του, σύμφωνα με email που έστειλε στο προσωπικό της εταιρείας και περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg. 

Ο Τζάσι εξέφρασε την υποστήριξή του για τον Μάικ Φραζίνι, τον επικεφαλής του τμήματος Game Studios Amazon (AGS), παραδεχόμενος ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίσει η εταιρεία σε αυτό τον τομέα. «Κάποιες δραστηριότητες απογειώθηκαν από τον πρώτο χρόνο, κάποιες άλλες χρειαζονται περισσότερα χρόνια. Παρότι δεν έχουμε ακόμη επιτύχει στο GSA, πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε εάν εστιαστούμε σε αυτό», φέρεται να έγραψε ο Τζέσι στο email. 

Η είσοδος της Amazon στον χώρο δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών έγινε το 2012 μετά από αίτημα του ιδρυτή της Τζεφ Μπέζος, όπως ανέφεραν τρία άτομα που συνεργάστηκαν μαζί του σε αυτόν τον χώρο. Εκτοτε, η Amazon έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσίασε δύο παιχνίδια μεγάλου προϋπολογισμού και ακύρωσε πολλά άλλα σχέδια. Οι δυσκολίες αυτές αντανακλούν τα ευρύτερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας όταν εισχωρήσουν στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Τη Δευτέρα, η Google ανακοίνωσε ότι έκλεισε τα στούντιό της που ειδικεύονταν στη δημιουργία παιχνιδιών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News