Business & Finance Τρίτη 27/10/2020, 16:47
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Moderna: Επιθεώρηση των στοιχείων του εμβολίου ξεκινά η βρετανική αρχή φαρμάκων

Moderna: Επιθεώρηση των στοιχείων του εμβολίου ξεκινά η βρετανική αρχή φαρμάκων

Τη διαδικασία της επιθεώρησης στοιχείων για το εμβόλιο mRNA-1273 της Moderna έχει ξεκινήσει η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Συγκεκριμένα, η Moderna έχει ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής των δεδομένων του εμβολίου mRNA-1273 για κυλιόμενη επισκόπηση, στο πλαίσιο της ενδεχόμενης εξουσιοδότησης του σκευάσματος από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης θα συνεχιστεί έως ότου προκύψουν αρκετές ενδείξεις οι οποίες μπορούν να στηρίξουν τη διαδικασία επίσημης αίτησης για αδειοδότηση και κυκλοφορία στην αγορά. 

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεργασία που είχαμε έως τώρα με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο και τη διαδικασία που έχει εδραιωθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου για την αντιμετώπιση αυτής της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης,» δήλωσε ο Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna. «Αυτές οι συνεργασίες αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα των ενεργειών που πραγματοποιούνται για να στηρίξουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση και παροχή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου στους πολίτες της Βρετανίας και της Ευρώπης, με όσο πιο αποδοτικό τρόπο γίνεται.»

Υπενθυμίζεται ότι η φάση 1 των δοκιμών της Moderna έδειξε καλή ανοχή του εμβολίου σε όλες τις ηλικιακές ομάδες καθώς και την πρόκληση μιας γρήγορης και ισχυρής ανοσολογικής απόκρισης. Αυτή τη στιγμή, το εμβόλιο βρίσκεται στη φάση 3 των ερευνών, στην οποία συμμετέχουν 30.000 εθελοντές στις ΗΠΑ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News