ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Αισιοδοξία για την συμμετοχή στην ανταλλαγή ομολόγων

Αισιοδοξία πως θα συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσοστό των ομολογιούχων για την ανταλλαγή των τίτλων που ωριμάζουν φέτος με νέους τετραετούς διάρκειας εξέφραζαν πηγές με γνώση των διεργασιών στην Ιntralot. Ήδη από το πρωί της Δευτέρας (η προθεσμία για την σχετική εκδήλωση συναίνεσης έληγε χθες στις 19:00μμ) το ποσοστό είχε ξεπεράσει κατά πολύ το 80% ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα. 

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της εν εξελίξει διαδικασίας διαχείρισης χρέους της ελληνικής εισηγμένης είναι να εξασφαλίσει την συναίνεση του 90% και πλέον των ομολογιούχων της έκδοσης ονομαστικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ που ωριμάζει αργότερα φέτος. Ανεξάρτητα πάντως με το ποσοστό που συγκεντρώθηκε τελικά, η ανταλλαγή θα προχωρήσει με όσους την έχουν ήδη προσυπογράψει, σημειώνουν κύκλοι που συμμετέχουν στην διαδικασία.

Στα μέσα Ιανουαρίου η Intralot ανακοίνωσε πως στην περίπτωση μη επίτευξης του ποσοστού συγκατάθεσης 90%, έχει εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να προχωρήσει στην εφαρμογή της ανταλλαγής ομολογιών του 2021 με όσους έχουν προσχωρήσει σε αυτήν. Ήδη το 75% των ομολογιούχων του φετινού ομολόγου έχει προσυπογράψει την καταρχήν συμφωνία για την ανταλλαγή εδώ και δύο βδομάδες. Το εύρος της συμμετοχής όμως θα κρίνει και το εύρος της απομείωσης χρέους.

Η δεύτερη πράξη της αναδιάρθρωσης θα κριθεί μετά από μερικές εβδομάδες όταν θα απευθυνθεί η αντίστοιχη πρόσκληση στους ομολογιούχους της έκδοσης ονομαστικής αξίας 500 εκατομμυρίων που ωριμάζει το 2024 για να ανταλλάξουν τα χρεόγραφα τους με μετοχές που θα αντιστοιχούν σε έως και 49% του μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας στην οποία θα υπαχθεί όλη η δραστηριότητα της Intralot στην αμερικανική αγορά.

Η Intralot υπολογίζεται πως θα μειώσει τον ομολογιακό δανεισμό της κατά τουλάχιστον 113 εκατομμύρια (45 εκατ. από τα χρεόγραφα του 2021 και 68 εκατ από τα χρεόγραφα του 2024) από 750 εκατομμύρια σήμερα (250 που λήγουν φέτος συν το δεύτερο ομόλογο αξίας 500 εκατ. που λήγει το 2024).

Η μείωση του χρέους επιτυγχάνεται μέσω δύο συναλλαγών, που περιλαμβάνουν όπως προαναφέρθηκε προτάσεις ανταλλαγής των ομολογιών του 2021 και του 2024. Η πρώτη συναλλαγή αφορά την ανταλλαγή των χρεογράφων του 2021 (250 εκατ.) με νέες υψηλής εξασφάλισης ομολογίες αξίας 205 εκατ. με λήξη το 2025 (με επιτόκιο 5,9% τον πρώτο και δεύτερο χρόνο, 7% τον τρίτο και 7,25% έπειτα αλλά και δυνατότητα της Intralot να προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση τόκων, με επιτόκιο πληρωμής σε είδος (PIK) 8,75%, αντί για το πληρωτέο επιτόκιο σε κάθε περίοδο αποπληρωμής). Σε αυτήν την ανταλλαγή είχαν ήδη συμφωνήσει το 75% των κατόχων των εν λογω τίτλων, ποσοστό που φέρεται να αυξήθηκε χθες πλησιέστερα στο 90%.

Η δεύτερη συναλλαγή αφορά σε πρόταση στους ομολογιούχους του 2024 (500 εκατ.) να ανταλλάξουν τις ομολογίες τους με την απόκτηση ποσοστού μέχρι 49% στο μετοχικό κεφάλαιο μίας εταιρείας που θα συσταθεί και θα ελέγχει βασικά την δραστηριότητα του ομίλου στις ΗΠΑ. Για αυτή την δεύτερη ανταλλαγή που θα εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες με κλήση στους κατόχους των τίτλων να συμμετέχουν έχει ήδη συμφωνήσει ποσοστό άνω του 13% των ομολογιούχων που θα λάβει το 18,7% των μετοχών της θυγατρικής που θα ελέγχει τις ΗΠΑ και οι οποίοι θα διαγράψουν έτσι απαιτήσεις ονομαστικής αξίας 68 εκατ από τα 500 εκατ. που λήγουν το 2024.

Καθίσταται σαφές πως όσοι περισσότεροι ομολογιούχοι συμμετάσχουν τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η απομείωση του χρέους της Intralot .

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News