Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 22:43
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε εκδόσεις ομολόγων αξίας 14 δισ.δολαρίων προχώρησε η Apple

Σε εκδόσεις ομολόγων αξίας 14 δισ.δολαρίων προχώρησε η Apple

Ομόλογα αξίας 14 δισ.δολαρίων εξέδωσε η Apple προκειμένου να επωφεληθεί του φθηνού κόστους δανεισμού, βγαίνοντας στις αγορές για τρίτη φορά από το Μάιο, στο πλαίσιο των σχεδίων της να επιστρέψει περισσότερο ρευστό στους μετόχους. 

Η εταιρεία εξέδωσε έξι διαφορετικούς τίτλους, σύμφωνα με πηγές. Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια τίτλος είναι 40ετές ομόλογο με απόδοση 95 μονάδων βάσης πάνω από την αντίστοιχη των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων.

Μέχρι το 2020, η Apple δεν έβγαινε στις αγορές περισσότερο από μία φορά ετησίως, από το 2017. Ωστόσο, η μείωση των αποδόσεων σε ιστορικά χαμηλά έδωσαν την ώθηση στην εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως να αλλάξει τακτική, καθώς συνεχίζει δυναμικά τις επαναγορές ιδίων μετοχών και τη διανομή μερισμάτων.

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα αντλήσει για διάφορους σκοπούς, μεταξύ των οποίων επαναγορά ιδίων μετοχών και καταβολή μερισμάτων. Επίσης, για κεφαλαιουχικά έξοδα, εξαγορές και αποπληρωμή χρέους, σύμφωνα με μία πηγή. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Βloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News